Нито един от 30-те проекта, предложени от столичния район Средец“,

...
Нито един от 30-те проекта, предложени от столичния район Средец“,
Коментари Харесай

Нито един от предложените 30 проекта от р-н Средец не е включен в проектобюджета на СО

Нито един от 30-те плана, препоръчани от столичния регион „ Средец “, не е включен в проектобюджета на Столичната община за 2024 година Това сподели в колата на Радио София районният кмет Трайчо Трайков  Трайчо Трайков Трайчо Трайков е някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма в държавното управление на Бойко и добави, че има поправки, които не търпят отсрочване. Пример за това са фасадите на старите здания в центъра на града, които са рискови и би трябвало да бъдат възобновени в най-кратки периоди.

„ Надявам се, че със съдействието на кмета Терзиев ще намерим пари за най-спешните неща “, означи Трайков.

Големият проблем, съгласно него е с неналичието на децентрализация в Столичната община. Темата беше наранена и в предизборната акция на настоящия екип на Столичната община. Вече има формиран отчет, само че се чака решение на СОС.

„ 90% от нещата, които са на практика значими от работата ми като областен кмет, за които бих желал да имам повече независимост и отговорност, могат да се поправят посредством промени на общински наредби и делигирани пълномощия от кмета на Столична община и решение на Общинския съвет “, счита Трайков.

В план, направен от кметове на огромни столични региони са планувани връщане на 20% от локалните налози и такси в региона, от който са събрани.

Район „ Средец “ е емблематичен. Това е образът на София, а решенията в множеството случаи се взимат от Столичната община, а не от администрацията на региона, означи Трайчо Трайков  Трайчо Трайков Трайчо Трайков е някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма в държавното управление на Бойко и добави, че не без значение е и мнението на жителите.

Напредва работата по реконструкцията на градинката пред хотел Рила. След като беше заменен паважът и бяха ремонтирани тротоарите, следва възобновяване на водното огледало.

В регион „ Средец “ ще има и две нови детски градини, които ще се обитават в преустроени общински здания. Едната ще е на ул. „ Христо Белчев “, а другата на ул. „ Цар Иван Асен Втори “, сподели Трайчо Трайков  Трайчо Трайков Трайчо Трайков е някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма в държавното управление на Бойко.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР