Nissan Motor Co. не обмисля разваляне на алианса с Renault

...
Nissan Motor Co. не обмисля разваляне на алианса с Renault
Коментари Харесай

Nissan обеща да не напуска Renault

Nissan Motor Co. не обмисля повреждане на алианса с Renault SA, съобщи компанията в публично известие. Вчера източници на Financial Times и Bloomberg описаха, че японският авто производител обмисля бракоразвод след бягството на Карлос Гон.

" Алиансът е източникът на конкурентоспособността на Nissan ", написа в известието на компанията, представено от Bloomberg.
 Nissan може да желае бракоразвод с Renault
Nissan може да желае бракоразвод с Renault

Компанията е ускорила процеса на оценка след бягството на Гон

Бъдещето на обединяването, основано преди две десетилетия, когато Renault закупи дял в съвсем банкрутиралата Nissan и което добави Mitusbishi Motors Corp. през 2016 година, бе сложено под подозрение след ареста на Гон, който бе определян за заварката сред двете сдружения.

Самият Гон, който бе основен изпълнителен шеф на двете компании, неотдавна напомни и неприятното показване на автомобилните производители, в това число на финансовите пазари.

Към момента не е ясно какъв брой допустима е сходна разлъка, откакто Renault е най-големият акционер в Nissan, а френската компания упорства за възстановяване на взаимоотношенията. Твърденията за премислян бракоразвод идват в миг, в който останалите компании в сектора сплотяват старания, с цел да се оправят с провокациите пред бранша, които включват закъснение на продажбите на някои от най-важните пазари, както и голям растеж на разноските за основаване на електрически автомобили и самостоятелни технологии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР