Nissan използва специализираното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер, за да представи

...
Nissan използва специализираното изложение
за лекотоварни автомобили в Хановер, за
да представи
Коментари Харесай

Navara Dark Sky Concept: Мобилна обсерватория от Nissan

Nissan употребява профилираното изложение за лекотоварни коли в Хановер, за да показа новата си концептуална разработка Navara Dark Sky Concept, реализираща идеята за мобилна обсерватория.

Nissan Navara Dark Sky Concept е създаден във Великобритания взаимно с ESA (European Space Agency) и съставлява мобилна астрономическа лаборатория, в оборудването на която са включени професионален телескоп, специално разработено ремарке и тематично изпълнена Navara. Уникалната конфигурация пък е предопределена за помощ на изследователските екипи на ESA, когато е необходимо те да се отклонят от стандартните пътища и да отидат на по-неблагоприятни като пътни условия места.

“Nissan Navara Dark Sky Concept е брилянтен образец за това функционалността на Nissan като истински партньор, въодушевяващ нашите клиенти да отида където пожелаят ”, споделя Ашвани Гупта, старши вицепрезидент на лекотоварното поделение на Nissan. “С помощта на Nissan Intelligent Mobility и ProPILOT, ние създаваме най-хубавите решения за следващите откриватели в бизнеса, независимо от сложността на задачата ”.



С дизайн въодушевен от космоса, Navara Dark Sky Concept е с дължина от 9680 мм, като самото ремарке е 4060 мм. В допълнителната теглителна структура, инженерите на Nissan и ESA са изработили специфична охладена атмосфера, в която прецизният телескоп се намира неподвижен и с ненарушена калибровка без значение от пътната обстановка.

Двигателят на Navara Dark Sky Concept е 2.3-литров турбодизелов с оптималната мощ от 190 конски сили и оптимален въртящ момент от 450 Нм. Както в пикапа, по този начин и в ремаркето са интегрирани батерийни модули за външни уреди, концепцията разполага с wifi модул, компютърна работна станция, радио-комуникация и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР