Нискотарифната авиокомпания Ryanair е приела да придобие мажоритарен дял в

...
Нискотарифната авиокомпания Ryanair е приела да придобие мажоритарен дял в
Коментари Харесай

Ryanair купува авиокомпанията на Ники Лауда

Нискотарифната самолетна компания Ryanair е приела да придобие мажоритарен дял в австрийска самолетна компания, учредена от някогашния първенец на Формула 1, Ники Лауда, оповестява Reuters. Ирландската самолетна компания, която е най-големият европейски нискотарифен транспортьор, ще придобие първичен дял от 24,9% от основаната във Виена авиокомпания LaudaМotion. След одобрение на договорката от страна на регулаторните органи на Европейски Съюз, делът на Ryanair ще се усили до 75%, се споделя в изказване на двете авиокомпани. 

Ники Лауда стартира бизнес в региона на авиацията през 1979 година с самолетна компания Lauda Air, написа Independent. След като компанията е добита от Austrian Airlines, Лауда започва flyNiki, която пък е закупена от немската Air Berlin. След срутва на немската самолетна компания през октомври 2017 година, Лауда закупи огромна част от активите, в това число самолетите A320, и по този начин започва трета си самолетна компания LaudaMotion.

Ryanair съобщи, че ще даде финансова и управническа поддръжка на " LaudaMotion " с 50 млн. евро за начални и оперативни разноски през първата година. Заедно с това ирландксият транспортьор ще усили флота си с още 21 самолета това лято и до 30 самолета в границите на идващите 3 години. 

Ники Лауда ще резервира поста си на ръководител на борда на самолетната компания и " ще следи осъществяването на тактиката си за създаване на сполучлива австрийска нискотарифна самолетна компания ", се споделя в изялвението.

" С достъпа до флота и финансовите запаси на Ryanair, LaudaMotion ще нараства по-бързо, стремейки се да се конкурира на пазара, доминиран от високите цени на полетите на Lufthansa с нейните швейцарски и австрийски дъщерни сдружения ", разяснява основният изпълнителен шеф на Ryanair, Майкъл О`Лиъри. 

" Винаги съм се изправял пред конкуренцията и съм се противопоставял на монополите. Затова съм разчувствуван, че в партньорството с Ryanair, LaudaMotion ще успее да се утвърди като мощен съперник и да пораства бързо и стабилно ", съобщи и Ники Лауда и добави: " Създаден е нов състезател на авиационния пазар и чакам да предложа на нашите пасажери разнородни варианти за пътувания на конкурентни цени. "

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР