Нищо не спира Русия и Съединените щати да разговарят с

...
Нищо не спира Русия и Съединените щати да разговарят с
Коментари Харесай

Руският президент Путин за договора със САЩ от 1987 г. и приоритетите за отрбана

Нищо не стопира Русия и Съединените щати да беседват с други страни за присъединението им към Договора за унищожаване на ракетите с дребен и междинен обхват. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в тирада пред Министерството на защитата в Москва. Той отхвърли обвиняванията в нарушаване на Договора, уточни нарушавания на Вашингтон и предизвести за ответни ограничения при американско отдръпване. Путин очерта и целите в защитата за идната година.


Владимир Путин се върна два пъти към тематиката за Договора за унищожаване на ракетите с дребен и междинен радиус, който Съединените щати се канят да изоставен. Това ще докара до разрушение на цялата система за надзор на оръжията за всеобщо поразяване, уточни ораторът.

Според него Вашингтон нарушава Договора с разполагането на системата с морско базиране „ Иджис “ в Румъния, а в близко бъдеще и в Полша. Освен това американските дронове имат характерности на неразрешените ракети, уточни Путин. Той призна, че други страни като Китай към този момент имат системи, които попадат под действието на контракта.
Владимир Путин - президент на Русия: Какво ни стопира да стартираме диалози с тях по присъединението им към актуалното съглашение. Или да стартираме да обсъждаме параметрите на нов контракт?  Съединени американски щати заплашват да излязат от контракта за разпродажба на ракети със междинен обхват Съединени американски щати заплашват да излязат от контракта за разпродажба на ракети със междинен обхват
„ Всички, на които е безценен международният мир, би трябвало да се опълчват на желанието на американския президент Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от Договора...

Руският президент предизвести, че страната му ще вземе ограничения, в случай че Съединените щати излязат едностранно от Договора. По-рано той напомни новите съветски разработки.
Владимир Путин - президент на Русия: Щом имаме такива системи с въздушно и морско базиране, допускам, че няма да е мъчно да се направи нужното за разполагането им на сушата.
Като цели Путин очерта укрепването на стратегическите нуклеарни сили, способни да преодолеят актуалните противоракетни системи. Той уточни и идното серийно произвеждане и постъпването на въоръжение на ракетния комплекс с световен обхват Авангард, сполучливото тестване на тежката ракета Сармат, експериментално- бойното дежурство на хиперзвуковия авиокомплекс Кинжал, както и бойните лазерни комплекси Пересвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР