Нищо не може да се сравни с това да се

...
Нищо не може да се сравни с това да се
Коментари Харесай

Гришо: Несравнимо е да се върнеш в топ 10

" Нищо не може да се съпостави с това да се върнеш в топ 10 и да почувстваш, че работата ти се отплаща ", разяснява в изявление за списание Australia Tennis Magazine първата ни ракета Григор Димитров, който приказва още за дисциплината и какво действително преследва в сегашния стадий от кариерата си.
 
Всеизвестен факт е, че Гришо претърпява един от най-хубавите моменти в кариерата си. Той се завърна в топ 10 на международната класация, с помощта на превъзходното си показване на шампионата в Маями, където съумя да надделее над някои най-хубавите играчи, в това число Карлос Алкарас, Александър Зверев и Хуберт Хуркач.

Родният състезател има вяра, че триумфите на терена му оказват помощ да цени и всичко отвън играта.

" Мисля, че на стадия, в който се намирам в кариерата си, с всяка минала година правя оценка от ден на ден и повече всичко, което мога да направя освен на корта, само че и в живота ", споделя той.

Завръщането в топ 10 не се случи с магическа пръчка, а Димитров е бил наясно по какъв начин да промени избрани неща в метода си на работа, с цел да реализира това, което прави сега. Заедно с треньора си Даниел Валверду, нашенецът залага на мощните си страни и се научава да приоритизира избрани аспекти, които въздействат на представянето му, като психологично здраве или хранене. Това му разрешава да поддържа добра поредност от края на предходната година до в този момент.

" Дисциплината, упоритата работа, цялата отдаденост, адаптирането към доста разнообразни тенисисти през това време...

Трябва да можеш да правиш всичко поредно, а точно това се случва през последните осем, девет, дванадесет месеца и беше мъчно. Имах доста, доста сложни мачове, които изгубих, само че продължих да имам вяра ", споделя още първата ни ракета. 

Димитров добавя, че при започване на кариерата му уважението и възхищението към огромните имена в тениса като Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович може би не са му разрешили да откри този баланс, на който се радва сега.

" Бих споделил, че тенисът употребява същия език като живота, той те учи.

Дисциплината е независимост, без значение дали играеш мач или не.

Много от нещата, които върша в този момент, към този момент са просто метод на живот. Има толкоз доста неща, които са свързани и въобще не ги одобрявам за даденост. Това не ми оказа помощ доста, когато трябваше да се състезавам против тях и мисля, че трябваше да науча това малко повече с времето. Спомням си, че си помислих: Добре, би трябвало да се науча да деля тези неща и да ги слагам в друго поделение ", акцентира още Гришо. 

" За мен е доста забавно да съм очевидец по някакъв метод на три столетия, в които съм играл и даже тенисисти от доста по-рано. Аз съм в неповторима и доста щастлива позиция да мога да се състезавам с всеки от тях ", заключи Григор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР