Нищо не е предрешено за мерките в София, но д-р

...
Нищо не е предрешено за мерките в София, но д-р
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Предложението е за по-строги мерки в София, но нищо още не е предрешено

" Нищо не е предрешено за ограниченията в София, само че доктор Пенчев внася тъкмо такова предложение - за по-строги ограничения. Засега предлагането ми е за два седмици, уповавам се, че през този интервал ще достигнем пика. Говорим за всички учебни заведения, ясли, детски градини, за всевъзможен вид заведения, за търговски обекти, освен това освен тези в мола, фитнеси, спортни зали. Искам да кажа на хората - стиснете зъби още малко, приказваме за доста тежка, само че последна за този сезон вълна ". Това разгласи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент.
" Лично мое мнение е, че шансът имунизацията да е предизвикала гибел, е доста дребен, само че това би трябвало да се потвърди. За всички сходни случаи се събира цялата информация, ангажират се топекспертите в България и те би трябвало да дадат умозаключение има ли причинно-следствена връзка или не. Бързането в тази ситуация не е добър метод. Ваксината би трябвало да дава отговор и на резултатност, и на сигурност, която даже е по-важна. Разчитаме доста и на Европейската организация по медикаментите ", сподели още той.
 Доц. Ангел Кунчев: Ще имаме едно положително и умерено лято Доц. Ангел Кунчев: Ще имаме едно положително и умерено лято
Решението да пожелаеме карантина е не да спрем потока към Занзибар, а с цел да сме сигурни, че няма да внесем африканския, нигерийския вариант....
" Разбирам изцяло страховете на хората, които са си сложили първата доза от имунизацията, само че дано имат самообладание. За наслада се случи на ваксина, на която интервалът сред двете дози е доста дълъг. Слава Богу, има време да стигнем до вярното решение. Ваксините на Pfizer/BioNTech идват всеки понеделник в избрани количества към 20 и няколко хиляди дози. От края на март и през април и там има несъмнено нарастване. Moderna също един или от време на време два пъти седмично пращат, имаме график за всеки месец. За страдание компаниите понижиха количествата. Очакванията са, че към 15 април би трябвало да получим и първите дози от имунизациите на " Джонсън и Джонсън ", а това, че тя е еднодозова облекчава процеса на имунизация ", добави доцент Кунчев.
" И сега 50% от всички пристигнали у нас ваксини се отделят за персоналните лекари за имунизиране на най-рисковите групи - възрастни хора с диабет и други хронични болести. С английския вариант обаче границата за тези рискови групи към този момент се поразми ", призна Кунчев и изясни, че няма гаранция, че при внасяне на идващия вид няма още веднъж да се трансформират още веднъж рисковите групи. Той добави, че е обезпокоен от групата на бременните дами, изключително с последните случаи на тежко и рисково превозване на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР