Нищо не е по-вбесяващо от това да плащате за високоскоростна

...
Нищо не е по-вбесяващо от това да плащате за високоскоростна
Коментари Харесай

Антената на Wi-Fi рутера ви вероятно е насочена погрешно – ето правилния начин

Нищо не е по-вбесяващо от това да плащате за високоскоростна интернет връзка и тя да е мудна заради слаб сигнал. Въпреки че вашият избор на снабдител и цена ще бъдат най-големият определящ фактор за скоростта на интернет, неправилното ориентиране на антената на Wi-Fi рутера може да отслаби сигнала и да понижи скоростите.

Независимо от това накъде са ориентирани вашите антени, би трябвало да позиционирате своя WiFi рутер на допустимо най-централно място в дома си. Това разположение подсигурява, че сигналът се популяризира отмерено и ще обезпечи най-хубавите междинни скорости за разнообразни места във вашата къща или апартамент. Според тестване, осъществено от TP-Link, височината на разположението на рутера също има значение, защото устройствата на същата височина като Wi-Fi рутера постоянно ще получават по-силен сигнал.

Рутерите излъчват WiFi сигнали перпендикулярно на антената, което трансформира идеалната конфигурация на антената според от конфигурацията на къщата ви. За благополучие има ясни насоки по какъв начин да позиционирате антената на вашия WiFi рутер, с цел да постигнете най-бързите скорости, които ще разгледаме в тази публикация.

Как да позиционирате антената на Wi-Fi рутер за най-бързи скорости

В едноетажен дом антените на WiFi рутера нормално би трябвало да сочат отвесно нагоре и надолу, защото сигналът за безжичен интернет се излъчва перпендикулярно на антената. Поставянето на антените хоризонтално е по-малко дейно при сюжети с един етаж, защото няма потребност да се излъчва нагоре и надолу.

В многоетажен дом потребителите би трябвало да насочат антените на Wi-Fi рутера хоризонтално и отвесно. Това подсигурява покритие, където се намира Wi-Fi рутерът, както и под / над рутера. Повечето модерни рутери идват с най-малко две антени, само че в случай че вашият рутер е стеснен до една, насочете сигнала там, където най-вече се изисква WiFi.

Като цяло, за устройства с голям брой антени е рационално да насочите антените в разнообразни направления, с цел да получите допустимо най-голямо покритие на целия ви дом. Много рутери към този момент се доставят с четири или повече антени, което значи, че е допустимо да поставите антени отвесно, хоризонтално и под ъгъл от 45 градуса, с цел да получите отмерено систематизиране в дома си. Може да пробвате няколко разновидността, с цел да ревизирате по какъв начин е най-добре.

Проверка на силата на вашия Wi-Fi сигнал

След като преместите антените на вашия WiFi рутер, е време да тествате силата на своя WiFi сигнал, с цел да определите дали има усъвършенстване. Независимо какво устройство употребявате, силата на WiFi сигнала от дълго време е функционалност по дифолт.

В MacOS задръжте клавиша Option, след което изберете вашата безжична мрежа, с цел да видите разширени детайлности. Тук цифрата, което търсите, е до RSSI, което значи Received Signal Strength Indicator. Най-добрият сигнал, който човек може да получи, е -30 dBm, до момента в който -90 dBm се смята за толкоз муден, че е негоден. За Windows преглеждането на силата на вашия сигнал е малко по-сложно, само че въпреки всичко релативно елементарно за осъществяване. Потърсете PowerShell в лентата за търсене и откакто се отвори, въведете: netsh wlan show interfaces. Близо до дъното ще даде свидетелствуване с горна граница 100 % до текста, който гласи Сигнал. На устройства с Android RSSI може да се откри под Сила на сигнала, като отидете на Настройки > Всичко за телефона > Състояние (или Мрежа на избрани устройства). Потребителите на iPhone могат да получат достъп до приложението AirPort Utility и да допрян мрежата, към която са свързани, с цел да видят силата на сигнала.

Тестване на вашите интернет скорости

Има редица онлайн услуги, които могат да ви оказват помощ да тествате скоростта на интернет. Сайтове като Ookla и Cloudflare имат услуги, които ще тестват и дават статистика за скоростта на евакуиране и качване. Бавната скорост на интернет може да не е поради проблем с вашите WiFi антени, а по-скоро проблем с вашия интернет като цяло. Използвайте тестванията преди и след настройването на антените на вашия WiFi рутер, с цел да видите дали има някаква разлика.

Най-често срещаните аргументи за закъснение включват стар рутер или фърмуер на рутера, прекалено много едновременни връзки, Wi-Fi разстройства, интернет услуга на ниско равнище и злоумишлен програмен продукт. Също по този начин е допустимо софтуерът или хардуерът за интернет адаптера на вашето устройство да е остарял или неактуален, тъй че постоянно актуализирайте драйверите си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР