Нищо лошо няма държавният бюджет за 2020 г. да е

...
Нищо лошо няма държавният бюджет за 2020 г. да е
Коментари Харесай

Димитър Главчев за Бюджет 2020: Повече от същото е по-добре, отколкото различно, но по-малко

Нищо неприятно няма държавният бюджет за 2020 година да е още от същото, тъй като досегашните бюджети осигуряваха развиване и по-добро бъдеще. Целта му е въз основата на стабилността и битка с корупцията, да се обезпечават повече приходи в бюджета, които да се насочват по политиките на кабинета. Това сподели някогашният ръководител на Народно събрание и член на бюджетната комисия Димитър Главчев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той напомни, че главният приоритет на ръководещите е образованието, по тази причина и 600 милиона повече се насочват там. Предвидено е 17% нарастване на заплатите на учителите, а на държавните чиновници – 10%, добави той.

„ Повече от същото е по-добре, в сравнение с друго, само че по-малко, както при ръководство на Българска социалистическа партия “, акцентира Главчев.

По думите му бюджетът е уравновесен с неутрално салдо. „ Заложили сме по-малък напредък. Взели сме поради и прогнозите за рецесии. Смятам, че може да не е задоволително, само че такива са действителните ни благоприятни условия. Съдейки по предишните избори това е разбираемо за българите “, съобщи някогашният ръководител на Народно събрание.

„ Всяка година бюджетът се изготвя от огромен брой специалисти от Министерство на финансите. Той е ориентиран към политиките, които са обещани от ръководещите “, напомни той.

Представиха законодателни текстове, предвиждащи пожизнена втора пенсия

Като образец за положителното ръководство на парите на данъкоплатците, Главчев даде следните образци: „ 6,5% ще бъдат нараснали всички пенсии от 2020 година В момента ние сме с най-ниската безработица, регистрирана в миналото - 4%. Насочили сме вниманието си към младежите. Важното е да осигурим такава работна среда, с цел да могат младите да остават в страната, а отпътувалите в чужбина да стартират да се завръщат “, уточни той.

Димитър Главчев даде рецептата за по-високи приходи: „ Правим всичко допустимо по посока приходите да се усилват. Привърженици сме на максимата, това да става след проявление на работа. Това, което се обезпечава като условия на трудещите се е добра база. Всички приходи са ниски, само че пътят е на база на повече работа те да се покачват.

А по отношение на забележката, че сме на последно равнище по приходи в Европейски Съюз, Главчев разясни, че въпреки всичко това е фамилията на богатите страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР