Nintendo Switch се оказа попадение за създателите си. Платформата се

...
Nintendo Switch се оказа попадение за създателите си. Платформата се
Коментари Харесай

Nintendo очакват Switch да има по-дълъг живот от предшествениците си

Nintendo Switch се оказа попадение за основателите си. Платформата се радва на подобаващ интерес, а заглавията, които биват обявени за нея непрекъснато порастват.

От GamingBolt показват, че нормалния живот на една подпора на Nintendo е по-кратък от по-големите му събратя – към 4-5 години. Но Switch ще навърши през март своята четвърта година и би трябвало това да значи, че конзолата трябваше да е към този момент очевидец на своя залез. Реалностите обаче са други. Конзолата е извънредно витална и наличие за нея не липсва, не липсват и анонси за бъдещи игри. Самите Nintendo нямат никакво желание да пенсионират Switch.

Това излиза наяве от думите на президента на компанията Шунтаро Фурукава в дискусионна среща, преведена от VGC. Той дефинира Switch като един „ друг тип подпора “, която, заради своята хибридна природа ще приключи с по-продължителен витален цикъл от предходни конзоли, които компанията е пускала преди. „ Nintendo Switch скоро ще е в продажба към този момент трета година. Смятам, че това е по-различен тип подпора от тези, които сме пускали преди. В допълнение към флагманския Switch, ние пуснахме също по този начин и Nintendo Switch Lite, която може да се употребява като портативно устройство. Това разрешава на потребителя да избере подпора, която пасва на метода му на живот “, споделя Фурукава. Главен фокус на актуалните дейности на компанията, добавя той е нарастването на потребителската база, което ще се подтиква посредством софтуера. В началото на тази година, от компанията разгласиха публично послание, в което дават обещание нови игри през цялата година. Фурукава освен не мисли за края на Switch, само че проектите му се простират надалеч напред.

„ Вярваме, че бизнеса с Nintendo Switch навлиза в своята четвърта година и това е единствено средата на виталния му цикъл. И вместо само за година напред, аз мисля за това, което ще се случи идната и по-следващата “.

От обявата на VGC излиза наяве, че към 31.12.2019 продажбите на Switch са достигнали 52.48 милиона конзоли, като тук са включени и 5.12 милион продадени Nintendo Switch Lite, устройство, което се появи в края на септември предходната година. По този метод, Switch се трансформира в третата най-добре продаваща се подпора на Nintendo, измествайки SNES. Освен това неотдавна стана ясно, че онлайн услугата към конзолата, Nintendo Switch Online се показва чудесно. По време на последния финансов отчет, изнесен от компанията бива оповестено, че броя на клиентите на услугата надвишават 15 000 000. Отново от този отчет бива декларирано, че тази година няма да бъде оповестена нова проверка на конзолата. Когато през 2019 Nintendo пусна на пазара Switch Lite, в общественото пространство се завъртя слуха, че компанията има намерение да пусне през 2020 Pro версия, която да е със повишени хардуерни спецификации. Слух, който, както разбираме не е правилен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР