Нинбо. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и град Нинбо, Китай,

Нинбо. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и град Нинбо, Китай, ...

„Национална компания индустриални зони” и град Нинбо подготвят меморандум за изграждане на българо-китайска индустриална зона.

Нинбо. „Национална компания индустриални зони” (НКИЗ) и град Нинбо, Китай, ще стартират създаването на съвместна индустриална зона в България. Това беше договорено от министъра на икономиката Емил Караниколов по време на официалното му посещение в Китай и срещата му с Джън Шанджие, партиен секретар на град Нинбо. Това съобщиха от НКИЗ.
В бизнес делегацията, водена от министър Караниколов, участва и изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес. Като първа стъпка, “Национална компания индустриални зони” и китайските партньори ще подготвят и подпишат меморандум, в който ще определят конкретните действия на страните по реализацията на проекта.
Министър Караниколов и Джън Шанджие обсъдиха и търговско-икономическото сътрудничество в рамките на инициативата "16+1". От 2014 г. Нинбо е домакин на ежегодното Експо за търговия и инвестиции във формат 16+1, в което Министерство на икономиката чрез ИАНМСП организира всяка година българско национално участие. Изразена бе готовност за организиране на сериозно участие от български компании и през следващата година.
За последните 10 години българският износ за Китай се е увеличил десетократно, а само през първите шест месеца на тази година нараства с 10% спрямо същия период на 2017г. и възлиза на 366.7 млн. щ.д. Това заяви министърът на икономиката при посещението си на българския щанд на Първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки /CIIE/, който се провежда в Шанхай.

Източник: focus-news.net