Никой от футболните среди не се е обаждал на треньора

...
Никой от футболните среди не се е обаждал на треньора
Коментари Харесай

Етичната комисия към БФС: Никой не се е обаждал на Букарев за манипулиране на мачове

Никой от футболните среди не се е обаждал на треньора на " Витоша " Бистрица Асен Букарев с рекомендации тимът му да " легне " на " Царско село ". Това е декларирал той в чуване пред Комисията по нравственос и феърплей към Българския футболен съюз.

След загубата на " тигрите " с 0:1 Букарев съобщи: " Играем феърплей. От доста места ни търсеха да дадем мача, да легнем на " Царско село ". Това няма по какъв начин да стане, до момента в който аз съм треньор където и да е ". За това беше викнат за чуване от БФС. В писмените си сведения и в диалог с комисията, треньорът е декларирал, че е изрекъл думите в положение на афект.
Букарев: От доста места ни търсеха, с цел да легнем на " Царско село " Треньорът на "Витоша " Бистрица е безапелационен, че отборът му играе феърплей
" В извършените диалози и в своето пояснение, господин Букарев изрично съобщи, че е произнесъл думите в положение на афект и че действително видяно не е получавай позвънявания от никой - нито обвързван с тима на " Царско село ", нито с другите клубове. Думите му са предизвикани по-скоро от диалози със ентусиасти и негови познати - най-общо казано дали тимът му ще играе съществено, обикновено в идващите срещи, поради, че изпада във Втора лига. Той посочи, че няма позвънявания към неговите футболисти за симулативна игра. Комисията, с ръководител ген. Василев, насочи забележка към господин Букарев да уточни изявленията си, защото е персона, чиито думи провокират необятен публичен интерес ", обявиха от БФС.

Председателят на Комисията по нравственос и феърплей ген. Васил Василев съобщи, че ще даде документите на прокуратурата въпреки всичко, защото в тях участват имената на хора, отвън футболните среди.
Етичната комисия към БФС проверява " Витоша " Бистрица - " Царско село " След разкритията на Асен Букарев
" В дните преди мача, в ежедневни диалози и контакти с разнообразни хора, почитатели, познати, другари, бях питан неведнъж дали " Витоша " ще играе съществено до края на шампионата и в частност с " Царско село ". Разговаряха и ме дразнеха. И като футболист, и като треньор постоянно съм спазвал разпоредбите за почтеност и феърплей ", е написал Букарев, представен от ген. Василев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР