Никой не пожела да излъчи политическа кандидатура. Това ни е

...
Никой не пожела да излъчи политическа кандидатура. Това ни е
Коментари Харесай

Емил Димитров за новото назначение в МОСВ: Славея Стоянова ни е единственият избор

Никой не пожела да излъчи политическа кандидатура. Това ни е единственият избор. Това е тежък сектор и следва доста работа.
Това сподели пред Българска национална телевизия министърът на екологията Емил Димитров за новия зам.-министър Славея Стоянова, която заменя на поста арестувания Красимир Живков.

Министърът изясни, че към този момент е предизвестил Стоянова, че може да има офанзиви против нея.

" В покрайнините на Червен бряг има две площадки, на които също открихме нарушавания ", сподели той на въпрос за загробения отпадък край Червен бряг.

Разкри още, че има незаконни депа, като едно от тях е било в Пловдив.

Попитан дали в министерството към момента има хора, които оказват помощ за незаконния импорт, Емил Димитров отговори, че в министерството се издават единствено известията, а контролът е по места.

" Министерството е от 1800 души. Познавам 7-8 луди, които до този миг пращат писма против всичките си сътрудници. Има си способени органи, дано те да видят защо става въпрос. Ние спомагаме ", добави той.

Министърът призна, че за 3 месеца Красимир Живков е вършел всичко, което му е било казано, само че отхвърли да каже дали мисли заместника си за отговорен.

Относно бизнеса на братя Бобокови, Емил Димитров съобщи, че от този миг нататък обект, който желае да получи позволение, ще става единствено с акт 16.

" По документ се оказва, че има няколко машини, а на място се оказва, че няма ток и вода ", добави той.

По думите му длъжностни лица от районни дирекции са хората, които раздават тези позволения.

" Проблемът ни е с отпадъците за горене ", разкри министърът и посочи, че е доста мъчно да се отнеме лиценз, който е с безрочно деяние и настоя да се промени методът за лишаване на разрешителни. По думите му задачата е да е извънредно ясно, че този, който желае да внася боклуци, би трябвало да има настоящ бизнес.

Екоминистърът даде и образец по какъв начин предприемач твърди, че е рециклирал 9 000 тона, а това не било правилно.

" Кой му е разрешил да внесе толкоз доста отпадък? ", запита реторично Емил Димитров.

Той е предложил на премиера нова конструкция в Министерство на околната среда и водите, която да построи нов метод за работа във връзка с боклуци.

" Това е дълготраен развой. Ние сме административната част, наказателната е в други структури ", акцентира Емил Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР