Никой не може да устои на изкушението да си похапне

...
Никой не може да устои на изкушението да си похапне
Коментари Харесай

Царевичната свила топи подкожните мазнини без зор

Никой не може да устои на изкушението да си похапне печена или варена царевица /стига да не е генномодифицирана/ – чудноват естествен подарък!

Но тези, които имат проблеми със здравето, и по-точно с бъбреците и жлъчката, е добре да си набират и царевична коса. Наричат я още свила, тъй като е нежна като коприна.

Ако не сте съумели да си я набавите навреме, е добре да си купите прясна царевица от пазара, да я обелите и деликатно да си отделите царевичната свила - по този начин ще се сдобиете с скъп лек в домашната ви билкова аптека.

Царевичната свила се суши незабавно на сянка или в сушилня при 40 градуса. Ако оставите царевичната коса за по-дълго време, без да я сушите, тя губи своите пикочогонни качества и става като слабително средство.

Царевичната коса съдържа мазнини, етерично масло, горчиви субстанции, смоли, флавоноиди, полифенол, багрила, калиева сол, танин, алантоин, витамините С, К1, К3 и др.

Намира необятно приложение в националната медицина доста от дълго време. Доказано е, че царевичната свила усилва водоотделянето и спомага за пречистването на бъбреците. Отварата се употребява за лекуване на възпалителни процеси, песъчинки и камъни в бъбреците, катар на пикочния мехур.

 Подкожни мазнини

Чаят може да се употребява в битката против нощното напикаване, както и при бъбречни колики.

Рецептата е следната:

2 с.л. от свилата се залива с ½ литър вряла вода и се оставя да кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша преди ястие 4 пъти на ден.

Запарката от царевична коса е доста потребна при чернодробни болести, отоци, захарен диабет и атеросклероза.

Чаят има успокояващо деяние, има и слаби антибактериални свойства. Употребява се като кръвоспиращо средство, без значение от произхода на кръвотечението. Изпитано средство е при перикардит и едеми. Прилага се и при подагра и ревматизъм.

Свилата покачва жлъчната секреция. Запарката от царевичната свила дава положителни резултати при гъбични болести и намира приложение и в гинекологията.

 Царевична свила

Царевичната свила е ефикасно и безвредно средство за намаляване. Чаят от царевична коса оказва помощ за справяне с подкожните мазнини, като потиска апетита и основава възприятие за задоволеност.

За да укротите глада, е належащо да си извършите запарка от царевични близалца. Тя се подготвя, като се залеят 1 с.л. от тях с чаша вряла вода. Отварата се пие по 1/3 чаша 20-30 минути преди ястие.

Царевичната свила е натурален оцветител. Ако желаете да боядисате косата си с естествени багрила, може да замените лайката с царевична свила.

Струва си да се опита!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР