Никой не е уволнен в МВР, направихме минимални премествания, коментира

...
Никой не е уволнен в МВР, направихме минимални премествания, коментира
Коментари Харесай

Демерджиев отговори на критиките на Рашков. Ето какво му каза


Никой не е уволнен в Министерство на вътрешните работи, направихме минимални премествания, разяснява пред публицисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на критики на Бойко Рашков - някогашен вътрешен министър в кабинета „ Петков “. Имайте поради, че има 53 хиляди индивида в Министерство на вътрешните работи, ние сме преместили няколко индивида, аргументите са напълно професионални, преценка на опциите те да бъдат потребни в съответната обстановка, уточни служебният вътрешен министър. " Крайната преценка е моя, аз заставам зад нея, всеки, който ме познава, знае, че никой не може да въздейства на решенията ми “, съобщи Демерджиев.

„ Аз съм пристигнал в Министерство на вътрешните работи да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде, само че моята цел е по този начин да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона, пред съда и да има неоправдателни присъди. И това имам намерение да направя “, сподели в отговор на отправени от Бойко Рашков неприсъствен въпрос дали се съблюдава правилото „ Мутри вън “ или към този момент правилото е „ Мутри вътре “.

По отношение на новия началник на „ Национална полиция “ Атанас Илков, Демерджиев посочи, че той е бил назначен по времето на министър Рашков и очевидно е бил оценен задоволително високо, с цел да заеме този пост. В момента краткотрайно извършва поста, който съм му упълномощил, добави служебният министър. 

Относно мненията за заместник-министрите, служебният министър увери, че сега никой от заместник-министрите не населява здания, които не е разрешено по закон да се населяват и увери, че няма никой от политическия му кабинет да населява такива здания. 

По тематиката за изборите Демерджиев уточни, че екипът, който е провел изборите на два пъти, сега се намира в Министерство на вътрешните работи. Този екип, който реалокирах, е назначен януари месец 2022 година,  няма никакво отношение към провеждането на изборите, сподели той в отговор на изказвания на някогашния вътрешен министър.

„ Има разбъркване в ръководството на „ Гранична полиция “, чиято цел е единственият доскорошен шеф да поеме напълно защитата по мигрантския напън на сухопътната граница, а новоназначеният, който има повече административни компетентности, да се занимава по процеса за влизането ни в Шенген, с цел да отделим задоволително внимание на този развой – изоставаме там “, добави Демерджиев.

По информация на Българска телеграфна агенция. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР