Никой не е съдействал дъщеря ми да започне работа в

...
Никой не е съдействал дъщеря ми да започне работа в
Коментари Харесай

Цветанов разкри кой е уредил щерка му в Световната банка

Никой не е съдействал щерка ми да стартира работа в Световната банка, съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос съдействала ли е Кристалина Георгиева за това щерка му да стартира работа там, написа fakti.bg.

Подобно изказване се появи в медийна обява преди дни. В нея се твърди, че откакто най-голямата от трите щерки на Цветанов - Гергана, е станала бакалавър в университета University of Bath в Югозападна Англия, съвсем незабавно е била назначена в Световната банка, където близката до ГЕРБ Георгиева е на управителен пост.

" Когато приключи, щерка ми кандидатства на 4 места. Прие мястото в Световната банка от двете оферти за работа, които има. Не считам, че това е нещо, за което микрофоните би трябвало да бъдат свалени. Благодаря, че ми задавате този въпрос, тъй като не желая да замесвам децата и фамилията си в непотребни спекулации. Дъщеря ми е кандидатствала за работа, както всички деца, които приключват ", посочи той и посочи, че в Световната банка работят над 100 българи.

Бившият еврокомисар Кристалина Георгиева е основен изпълнителен шеф на Световната банка от януари 2017 година, откакто напусна Европейска комисия, с цел да се кандидатира за общоприет секретар на Организация на обединените нации. След като не беше определена на поста обаче, тя подаде оставка от Европейска комисия и се върна в Световната банка, където работеше и преди години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР