Николина Ангелкова, предаде репортер на Burgas24.bg. Има ясни правила за

...
Николина Ангелкова, предаде репортер на Burgas24.bg. Има ясни правила за
Коментари Харесай

Горещи новини от Бургас! Досега не е имало такова лято, мерките ще са безпрецедентни!

 Николина Ангелкова, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

" Има ясни правила за изхранването на туристите - обществена отдалеченост, сервирането да се реализира с нужните защитни средства.

Агенцията по сигурност на храните има безапелационни условия и ще следи за тяхното осъществяване. 14-дневната карантина остава в действие към този момент. Но водим диалози в тази тенденция. Работим за поетапно отваряне на границите.

Намалението би трябвало да бъде не по-малко от 50 %, в това число за безвъзмездни чадъри и шезлонги. Всичко ще бъде качено на уеб страницата на министерството. Един чадър с два шезлонга ще бъде с по-голяма площ, в сравнение с до момента поради новите условия за отдалеченост.

В момента не знаем какъв брой ще са загубите за целия бранш. Борим се да имаме летен сезон, нека да се случи позитивният сюжет. На първо място залагаме на вътрешния туризъм. Насърчаваме тъкмо този тип туризъм.

В декларацията за пътешестване на личен риск сме планували задграничният екскурзиант да заявява, че не е болен и в случай че се разболее у нас от ковид, разноските по-нататък ще са за негова сметка и за сметка на неговата здравна застраховка.

Хотелиерите би трябвало да алармират на районните здравни инспекции, в случай че видят, че ограниченията не се съблюдават ", изясни още Ангелкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР