Николай Василев - това е предложението на ПП Има такъв

...
Николай Василев - това е предложението на ПП Има такъв
Коментари Харесай

Николай Василев - избраникът на ИТН за следващ премиер. Кой е той?

Николай Василев - това е предлагането на Политическа партия " ИТН " за министър-председател. Това стана ясно от водача на политическата групировка Слави Трифонов.

Николай Василев е български политик от Национално придвижване за непоклатимост и напредък (НДСВ) - вице министър председател (2001-2005 г.) и министър. Роден е на 28 ноември 1969 година във Варна.

През 1994 година приключва стопанска система в Университета за стопански науки в Будапеща, през 1995 година получава бакалавърска степен и по бизнес администрация, финанси и стопанска система в Щатския университет на Ню Йорк, а през 1997 година – магистърска степен по интернационална стопанска система и финанси в Университета „ Брендайс “ (Уолтъм, САЩ) и Университета „ Кейо “ (Токио, Япония).

От 1999 година Николай Василев има влиятелната степен CFA (сертифициран финансов аналитик) и е първият българин с тази степен. Член на Управителния съвет на Българската CFA асоциация. Владее британски, маджарски и съветски език, има начални знания по френски, немски и японски.

От 1996 до 2001 година работи като капиталов банкер. През този интервал е натрупал богат опит в областта на вложенията в международните пазари на акции, като е работил за три мултинационални компании. Бил е старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон, асоцииран шеф на UBS (бившата SBC Warburg Dillon Read) в офисите на компанията в Токио, Ню Йорк и Лондон, данъчен съветник в Coopers & Lybrand – Будапеща.

Николай Василев е бил член на две държавни управления на Република България, като поредно заема позициите на заместител министър-председател и министър на стопанската система (2001 - 2003), зам. министър-председател и министър на превоза и известията (2003 - 2005) и министър на държавната администрация и административната промяна (2005 - 2009). В този интервал работи също по този начин за развиването на финансовите пазари и привличането на непознати вложения в страната. Като министър на превоза и известията той се ангажира с обновяването на влаковете и модернизацията на БДЖ. Компютъризира всички учебни заведения и университети в страната.

Като министър на държавната администрация Николай Василев работи за въвеждането на обслужването на едно гише в администрациите. По негово време са признати измененията в Наредбата за административното обслужване, които регламентират непрекъснатост на работния развой (т.е. без обедни и софтуерни почивки) на гишетата за обслужване на жители и компании. Като министър на администрацията понижава числеността на администрацията с към 17 000 щатни бройки.

От август 2009 година Николай Василев е ръководещ сътрудник в една от най-големите самостоятелни компании за ръководство на активи в България. Групата компании на " Експат Капитал " ръководи 3 договорни фонда с световен фокус, 11 борсово търгувани фонда, последващи придвижването на съществени показатели на акции от Централна и Източна Европа, 1 фонд за недвижими парцели и стотици самостоятелни капиталови сметки./ Уикипедия/

Слави Трифонов афишира министрите, които влизат в кабинета му. Това се случва, откакто минаха изборите на 11 юли.

Министър-председател - Николай Василев

Вице министър председател и министър на външните работи - Ради Найденов

Вице министър председател и министър на вътрешните работи - проф. Николай Радулов

Министър на финансите - Мария Бойчинова

Министър на стопанската система - Любомир Дацов

Министър на образованието и науката - Наталия Митева

Министър на енергетиката - Красимир Ненов

Министър на опазването на здравето - Велислава Петрова

Министър на районното развиване - Михаела Лашова

Министър на превоза - Христо Алексиев

Министър на туризма - Ивайло Кожухаров

Министър на земеделието - Пламен Абровски

Министър на защитата - Теодора Генчовска

Министър на труда и обществената политика - Лилия Иванова

Министър на културата - Станислава Армутлиева

Министър на правораздаването - Петър Илиев

Министър на младежта и спорта - Радостин Василев

Министър по ромските въпроси (без портфейл) - доктор Антония Валентинова
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР