Николай ПопивановВтора част (виж, б.р.)Живеем във времена отново на исторически

...
Николай ПопивановВтора част (виж, б.р.)Живеем във времена отново на исторически
Коментари Харесай

При Моисей Бог изпраща 10-те Божии заповеди, при Неофит Синодът изпраща 10-те Гундяеви изпълнители

Николай Попиванов

Втора част (виж, б.р.)

Живеем във времена още веднъж на исторически преломни промени. Настъпва новата софтуерна гражданска война. В ход е ерата на дигитализацията.
Стартира годишният избирателен маратон. Хитри времена. Времена на числа и избори от числа и цифри. На 18 февруари т. година би трябвало да има нов Сливенски епископ. Съобразно противоуставно и неканонично, само че пък решение на Св. Синод и на информация от медиите. Първи тур. Сред бурни сглобкови, парламентарни, правосъдни, аграрни и други пристрастености и разтърсвания,
летящи, само че не хвърчащи парични суми във тип на първокласни коли, тестови предротационни дрифтове и други драми и демонстрации на висок “морал ” и “ценности ” от локалния сценичен плакат. Следва и втори тур на 25 февруари отново т.г. в Синодалната палата в София. И други избори. Патриаршески, европейски, а знае ли човек – може и други отново предварителни.

Цифровизация посредством изборна неактивност!

Господ Иисус Христос и Неговата св. Църква ни споделят в Светото Евангелие по св. ап. и ев. Йоан Богослов, че: «В начало беше Словото…» (Йоан. 1:1), тоест Единородния Син Божий. В последната книга на Новия Завет - Апокàлипсиса (Откровението – отново от св. Йоан Богослов), изключително в Глава 13-та той загатва цифрата на името на звяра, което е «число на човек, и цифрата му е шестстотин шейсет и шест» (Откр. 13:18).
В своето Първо Съборно обръщение св. ап. Йоан Богослов ни споделя: «Кой е измамник, в случай че не оня, който отхвърля, че Иисус е Христос? Той е безбожник, който отхвърля Отца и Сина. Всякой, който отхвърля Сина няма и Отца…» (1Йоан. 22 – 23). Но в това схващане за безбожник би трябвало да имаме схващането за един доста по-общ аспект като за съперници на Христос и съперниците на Боговъплъщението като догмат.
Но по-частно думата безбожник се отнася за оня, който има да пристигна преди Второто пришествие Христово. Св. ап. Павел в своето Второ обръщение до Солуняните като приказва за това Второ пришествие споделя, че: «… оня ден не ще настъпи, докле първом не пристигна отстъплението и се не открие индивидът на прегрешението, синът на погибелта, който се противи и се превъзнася над всичко, що се назовава Бог, или реликва, с цел да седне като господ в Божия храм, показвайки себе си, че е господ.» (1Сол.2:3 – 4). Това е антихристът, който ще пристигна преди Второто пришествие на Христа! Антихристът ще има да цари, господства и вилнее над света тъкмо три години и половина (Дан. 7:25), тъй като няма да му се даде свободата да има повече от годините, в които Сам Господ Иисус Христос благовестеше Своето слово Божие на Земята при Първото Си пришествие.
Но да се върнем към

цифрата на звяра,

което е число на човек и то не е цифра. Цифрите са единствено 10 – от 0 до 9. Те могат да са и да съставляват числата. Всичко от 10 до безконечност е число. Цифрата е знак, а цифрата е цялост от знаци. Числото е стойност, а цифрата е визия.
Дигитализацията е цифровизация, в която са значими единствено цифрите «0» и «1». Днес е значима единствено визуализацията за разбиране. Четенето на словесата запàда. Затова в случай че в начало бе Словото, то в края може пък и да са цифрите?!
Вероятно и Синодът организира актуализация за новите модерни провокации посредством цифровизация точно с тези две числа.
От 16 епископа на Българската черква той показва цифрата, формирано от цифрите 1 и 0, предлагайки сякаш

10 (десет) претендента за нов Сливенски митрополит

Кой е единицата всред цифровизираните в нула?!
О, от 10 следващи нули – коя нула ще бъде прилепена в Сливен до друга нула, ставайки знак от две нули (00), което всеки знае какъв знак е и какво значи, то всред двете Синодът (без Патриарха) ще разгласи едната нула за единицаТА, въпреки и да е в цялостно несъгласие с Евангелието, Канона и Устава на БПЦ-БП, което ясно бе посочено в I-ва част на разбора, озаглавена «Поп Ганьо прави избори - Руският Синод в България суспендира Устава на БПЦ»!

След безконечните Десет Божии заповеди, то е време да посочим синодално посочените 10 Преосвещенства, имащи упоритостта да си прикачат наставката пред титулатурата «Високо».
В Евангелието съгласно св. ап. и ев. Матей Господ се обръща към фарисеите и садукеите с думите: «Лицемерци, типа на небето умеете да разпознавате, а личбите (знаците) на времената не можете ли?» И към апостолите Си Господ се обръща императивно с думите: «внимавайте и се пазете от кваса мефистофелски и садукейски», каквито приемници еклесиологически българските синодали следва също да са (Мат.16:3 – 6).
Та – знаците на времето!

Според формалния уебсайт на Българската Патриаршия Св. Синод на 22.01.2023 година е разгледал писмо на Наместника на овдовелия Сливенски епархийски трон – митрополит Йоан с вх. N: 48 – забележете – от същата дата 22.01.2023 година и е определил да се провежда (да се организира не е упоменато) от Наместника епархийски избор за нов митрополит (какъв и къде Синодът не показва в оповестеното си Извлечение от Протокола от съвещанието си) – забележете – точно на 18 февруари 2024 година - най-тъжният ден за всички българи – Обесването на блаженопочившия и приснопаметен Апостол на Свободата – Йеродякон Игнатий - Васил Левски. Тази дата е избрана не от различен, а от Върховната Църковна Власт в България – цялостния състав на «Св.» Синод, който заедно прави грехопадението си и то във възрожденския катедрален храм «Св. вмчк Димитрий Солунски Чудотворец» в град Сливен, където измежду звънтенето на сребърниците епархийските гласоподаватели – 42-ма души, от които 21 презвитера и 21 мирянина (7 духовни околии с по 6-има гласоподаватели, по 3-ма свещенослужители и по 3-ма миряни – общо 42-ма, одобрени за такива от духовните околи на Сливенска епархия – Сливенска, Бургаска, Ямболска, Тополовградска, Карнобатска, Котелска и Малкотърновска духовна околия) ще пеят многолетие при церемониален камбанен звън за двама, «избрани» сякаш от тях за номинации, от които синодалите в своите си групи ще мерят сили на 25 февруари т.г. коя от двете обединения ще завоюва още един член за собствен другар в идната жестока борба за Патриаршеския престол. И всичко това в Деня на Обесването на Левски и в навечерието на Общонародното му честване.
По думите на представителя на Св. Синод, пред уеб страницата Епицентър.бг Св. Синод на БПЦ ще прегледа на 24 февруари т.г. преписката с документите и протокола от Сливенския избор и в случай че “му се откри ” че: „ е съгласно откритите от разпоредбите правила и уставни положения, то на 25 февруари 2024 година би трябвало да се състои и така наречен Канонически избор на нов Сливенски митрополит от Председателя и членовете на Светия синод “. Т.е. в случай че всичко е съгласно нормите и уставните положения Св. Синод ще избере от двамата определени в Сливен на 18 февруари т.г., един за нов Сливенски епископ.

От уеб страницата, обаче, пък на Св. Синод е видно, че Синодът със свое решение по подобаващ си негов Протокол е назначил с 6 гласа „ за “ и 4 „ срещу “ митрополит Йоан, по член 84 от Устава на БПЦ, за осъществяване на избора и за наместник и ръководство на овдовелия Сливенски епархийски трон до момента в който новоизбраният митрополит встъпи в служба. Кратка информация за откритите от разпоредбите, правила и уставни положения демонстрира, че по Устав (чл., член, член 3, 4, 5) членовете на Св. Синод са в цялост са 15 митрополита (сега след кончината на м-т Йоаникий – са 14), като Софийският митрополит е и Патриарх Български.
Св. Синод взима решения с болшинство повече от половината от всичките си членове (чл.63 от Устава).
Т.е. по Устав Синодът може да вземе решение с най-малко 8 гласа " ЗА! ”. За избора на нов Сливенски епископ обаче Синодът е взел решение единствено с 6 гласа и с това жестоко е нарушил личния си Устав и правила и е направил авансово избора противоуставен и противозаконен. Това дело е целево сътворено от присъстващите членове на Синода с премъдрата помощ и съучастничество на отсъстващите членове. Водени от уеб страницата на Синода – те не отсрочили решението и никой нищо - нито канонически, нито правно, нито православно нищо - не споделил. Хитри времена! Хем избор, хем противозаконен, в случай че се хареса и мине - да слуша определения, че е противозаконен, в случай че не се хареса - скандал подвели ги, излъгали ги, срамяли ги, че дори не тях, а Църквата. Номера всегдашни в Синода Български. Най-виновен естествено ще е полуназначения митрополит Йоан. Избори ще прави, а не знае Устава.
Какъв патриарх ще става по този начин, а упоритости има?

Хитри и лукави времена! Важна е неправдата

Харесването е обособен въпрос. Въпросът за противозаконния избор не се слага и от така наречен достоизбираемите претенденти. Ако ги изберат, избрали ги, в случай че не, не знаят нищо. Хитри времена! От уеб страницата на Синода са видни избраните претенденти и биографиите им – предизборни, които могат там да се видят и четат.
Синодът на същата онази дата – 22.01.2023 година, когато всичко прави не право-правещо е съставил и Листата на достоизбираеми за нов Сливенски митрополит.
Ето я и самата нея:
1.Велички свещеник СИОНИЙ.
2.Знеполски свещеник АРСЕНИЙ.
3.Белоградчишки свещеник ПОЛИКАРП.
4.Агатополски свещеник ИЕРОТЕЙ.
5.Мелнишки свещеник ГЕРАСИМ.
6.Смоленски свещеник ВИСАРИОН.
7.Константийски свещеник МИХАИЛ.
8.Браницки свещеник ПАХОМИЙ.
9.Главиницки свещеник МАКАРИЙ.
10.Велбъждски свещеник ИСААК.
Достойници, та дрънкат!

 vladici_sliven.jpg

На 23.01.2023 година Синодалният формален уебсайт разгласява биографии на гореизброените, които са такива, че никой от гласоподавателите не придобива никаква визия за посочените кандидат-митрополити, а само напудрена информация за дати, на които сегашният «прекрасен» Синод си ги е възпроизвеждал в «достойни» за свои наследници, които са им клонинги.
На 13 февруари т.г. църковният уебсайт dveri.bg разгласява публикация със заглавие «Приказка за югоизточния вятър» на известния богослов Иван Димитров, разгласен от Комисията по досиетата като Агент на Държавна сигурност с псевдоним «Ангелов». В тази обява ни се споделя от създателя под жанровата форма «детска приказка» за бурните ветрове в богатата Сливенска епархия, в която става въпрос за пари и двама «владетели» («северен» и «южен») под притча, че са ветрове, които щели да духат буреносно до момента в който единият от тях не станел баш цар. Приказката не ни споделя нищо повече, даже няма и добър край, само че отвън нея ви дешифрирам, че в действителност епархийските гласоподаватели за Сливенски митрополит са подложени на напън от мощните и оглавяващи цели групи в Синода владици – Николай Пловдивски и Йоан Варненски, който е и Наместник в Сливен.
Единият работи индиректно – другият директно. И двамата са кандидати за идващ Български патриарх и кой ще е член на Синода от Сливен е от голяма важност и за двамата.
Сега първо да разгледаме препоръчаните претенденти!

Сионий – първият биигумен на два ставропигиални манастира в БПЦ – Троянския и Бачковския. Човек, който преди да бъде назначен за Троянски свещеник (първоначално единствено за такъв) беше викарий на починалия Видински митрополит Дометиан. Защо? Защото това бе състрадание от страна на починалия Патриарх Максим към него, с цел да не му повдигне Църковно-наказателно дело за снемане от нравствен ранг, тъй като той бе отхвърлен от Синода от длъжността Ректор на Софийската семинария, с цел да бъдат потулени не хомосексуални обвинявания, а педофилски такива със свидетелства, нотариално заверени заявления, тъжби, сигнали и материали от цифрови устройства, с които Синодална комисия, възглавявана от Ловчанския митрополит Гавриил се е занимавала и провела анкета, въпреки и да не е показала план на предложение за дейности и наказания до Патриарха и Синода. За тези педофилски кавги от 1996 до 2009 година в Деловодството на Св. Синод (а и освен там) се съхраняват всички материали за тежки закононарушения от полов темперамент, осъществявани над малолетни и малолетни лица (само от мъжки пол, за какво Семинариите в БПЦ са единствено мъжки), които са били семинаристи както в Софийската, по този начин и в Пловдивската духовна семинария, която пък тогава е ръководена от сегашния също свещеник, само че на Рилския ставропигиален манастир – Евлогий. И двамата бяха издигнати в епископи, без значение от унищожената душeвност на жертвите. Многобройни за това са и не дребното изявления в медиите от този интервал. Има даже журналистически следствия. Този мотив послужи на починалите Йоаникий Сливенски (който пък забраняваше св. Причастие на украинците, в случай че не са към Московската Патриаршия в епархията си по Южното ни Черноморие) и Натанаил Неврокопски да не вземат участие нито в епископското наречение, нито в епископското ръкоположение на Сионий.
Той персонално има упоритостта да бъде Сливенски митрополит, заявявайки, че има и бащиния (голяма вила) в Созопол, която обаче е видно, че е новопостроена и то богато, а не от времето на неговия татко. Двама братя свещеници в Сливен мечтаят той да им е епископ, заради тяхно персонално другарство. Една жена, считана за бизнесдама, която е известна с прякора си «Авантаджийката» във всички църковни среди оповестява какви пари е подготвена да заплаща, с цел да е «Дядото» определен, единствено тъй като същата работи в двата манастира със знанието на целия Синод. Но, уви! Сионий посредством многочислените строително-монтажни работи печели щедро и се трансформира за владиците в Синода или в Златна кокошка, която им снася златни яйца, или в Дойна крава, която никой няма да остави да стане тям равна, а дащна и послушна. Съобщено му е, че това да е биигумен му стига и да не си прави опити да скапва схеми на огромните синодални задкулисници, които не се управляват от пари, а от власт и търговия с въздействие, което концептуално ги прави владетели и на богаташи, на които те краткотрайно са им разрешили да са мениджъри на тяхното, защото за тях БПЦ им е бащиния – хем леговище, хем трезор и хем логистичен център на Кремъл на Балканите. А Сионий ще продължи да дава отговор за ентъртейнмънта на българските митрополити, организирайки им постоянно шоу-програма с кръшни хора, оркестри, чалга и кючеци за владишки и чорбаджийско-олигархични гуляи.

Арсений – претендентът на претендентите! Иподякон – правил го е Николай. Монах – правил го е Николай. Йеродякон – правил го е Николай. Йеромонах – правил го е Николай. Архимандрит – правил го е Николай. Епископ – правил го е Николай. Митрополит – о, още не, само че най-вероятно ще го прави отново Николай, само че и с Йоан. И то в този момент – в Сливен. Проф. Иван Димитров и да усеща ветрове, то към този момент в Синодалната палата среща и СГЛОБКА се състоя, въпреки и без съдействието на Трактора. Сливенският наместник Йоан към този момент даде ключовете от жилището в Синодалната палата на починалия епископ Йоаникий на Николай Пловдивски, а в този на Николай се намества да живее Киприан Старозагорски. От всичките епископи на БПЦ изобщо Арсений в действителност се откроява. И в богослужебно, и в епархийски-административно отношение. Възгледите са му старокалендарни и напълно поддържа съветската линия и на държание, и на заемане на страна по отношение на войната в Украйна и автокефалията на ПЦУ, ръководена от Митрополит Епифаний в интерес на Москва.

Поликарп – лице, което също бе прокудено в миналото от Софийска епархия във Видинска поради големи финансови злоупотреби като свещеник на Скринския манастир. За гарант на заемите си, без Банките да ревизират, бе определил самия починал Патриарх Максим, без той даже да знае. Всичките му дейности бяха без знанието на Софийска митрополия. При Неофит към този момент Дометиан Видински под давлението на близката до Митрофанова тогавашна негова съветска приятелка – Юлия Таран (наскоро снимана дружно с съветската посланичка пред Народния спектакъл в София) и с поддръжката на Троянския свещеник Сионий, Поликарп бе ръкоположен за викарен свещеник на Дометиан. След неговата кончина стана трети викарий на Пловдивския митрополит и Ректор на Пловдивската духовна академия, в която по какви причи не стана обществено известно Николай, с цел да се освободи от него го конфигурира за викарий на Софийския митрополит, който е и Български патриарх Неофит. Говори се, че млади нежни мъже се реалокираха с него от Пловдив в София, единият от които е към този момент свещеник. Той е участник във Фондация в памет на м-т Дометиан, дружно с тази Юлия Таран и са постоянно с Митрофанова, подкрепяни от Посолството на РФ в София и Посланика на Сърбия у нас. Поликарп демонстрираше непосредственост с съветския сътрудник Змеев, даже и когато се чакаше всеки момент да бъде екстрадиран от България. Страстите пораждат зависимости! Това е комфортно за началниците му. Никой не се интересува и от слуховете, че еп. Поликарп има архиерейски одежди, владишки митри, папска тиара, архиерейски жезли, енголпия и кръстове повече от целия цялостен състав на Св. Синод взет дружно. А това е финансов запас, възлизащ на милиони левове. Отговорът е в природата на това сираче, от което Църквата за жал е произвела един несравним страстник.

Йеротей е вторият свещеник, който е от Сливенска епархия, основан от Йоаникий. Първият бе Игнатий Проватски, за който Синодът се прави, че не съществува, единствено тъй като е юродив. Йеротей бе викарий на починалия Йоаникий. И той като Арсений нищо друго не е виждал, с изключение на своя си епископ Йоаникий. Кръгозор – никакъв. Светоусещане… Взор, обаче, о – да! Мечтател е, а и пропагандира за Панправославна страна, която да има за собствен водач, естествено по неговите разбирания, Путин. Всичката му хиперактивност в Интернет е – първо във Facebook като изявен представител на Великата концепция за Рус Святая, която би трябвало да владее пропадналия грешен свят и второ като геймър във военни дейности, които му основават илюзорния свят на Z-Вагнерец. Особено имайки поради, че при свещенодействие загатва килъра Кирил Гундяев, все едно сме в диоцеза на РПЦ. Култура, обноски, държание и аромат - като на Герасим, Михаил и Пахомий. Това, съгласно някои било монашеско, въпреки и никой от тях да не е имал никакви отшелнически подвизи, проявени в чудеса и празнувани от почитатели.

Герасим – конфигуриран за Главен секретар на Св. Синод преди съвсем 10 години от Външния отдел на Московската Патриаршия посредством дейната подривна активност на Библиотекарите у нас. Човек без богословско обучение. Завършил НАТФИЗ и несполучливо като съветски човек на въздействие играе ролята «поп». Единствената му персонална заангажираност в Синода не е правенето на Дневен ред, а на Меню за хранене.

Висарион – духовно знамение на Плевенския епископ Игнатий, назначен за ефимерий на Кръстова гора в Родопите от починалия Пловдивски митрополит Арсений и по-късно тамошен свещеник. Семпъл и непретенциозен в претенциите си човек, който няма никакви позиции по никакви въпроси. Идеален претендент даже и за Патриарх по днешните критерии на Българския синод.

Михаил – с име на архангел е, колкото е и архангел е митрополитът му Гавриил Ловчански. Абсолютно с нищо не състоял се български свещеник. Синодът в биографията му показва, че е правил «алейки и пътечки в Чекотинския манастир». Явно с това се е харесал на Гавриил. Той е пътен инженер, а викарий му – пътечков инженер. Единствената му обществена изява е през м. юни 2020-та година пред Българска национална телевизия, дружно с група видни путинисти, за свалянето от ефир на предаването «Вяра и Общество».

Пахомий – единият от двамата в двойката на най-достоизбираемите евентуално. Той е претендентът на Йоан. Възможностите са му огромни, защото има и мощна политическа поддръжка в лицето на всички кметове в Сливенска епархия, определени от ГЕРБ. Пахомий, с изключение на Ректор на Софийската семинария е и свещеник на Дивотинския манастир над Банкя. Там той персонално е кръстил внуците на Бойко Борисов. А Борисов е този, който от 2018-та година отделя големи бюджетни и евросредства за цялата БПЦ, «защото по този начин ще се спре през Православието мощното съветско въздействие у нас» - негови думи пред Доналд Туск при откриването на Българското Европредседателство в Народния спектакъл в София. Това, обаче, не се случва! Напротив - съветското въздействие се усили по православно направление в 4/5 при предходно 50/50. Натискът за избирането точно на Пахомий за Сливенски митрополит е също съветско въздействие.

Макарий – въпреки и свещеник си има голям брой врагове в най-ярко изразения съветски лагер на целия другояче по състав проруски Синод в България. Възпитаник на духовните школи в Румъния и дълготраен духовник в Рилския манастир като чедо на тогавашния си Ректор от Пловдив – Евлогий. Проявява ползи към богослужебна и църковна литература. Автор е на църковни музикални творби. Няма никакъв обществен имидж или публично наличие. Желае да се възвърне остарелият юлиански календар, което би изолирало БПЦ още повече от християнския свят.

Исаак – напълно артикул на изгонения от ДАНС за шпионаж в интерес на Русия от България Вассиан Змеев, с помощта на който бе провиснал от правилния на Москва Видински митрополит Даниил за архиерейски наместник в Кюстендил, Софийска епархия. Редовен клиент и в този момент на Руското посолство в София. Участник в събития на така наречен Руски културно-информационен център в София и ръкоположен за свещеник под натиска на Библиотекарския институт и със симонията на неговия дъртак биигумена Сионий.
4-ма от препоръчаните нямат и висше богословско обучение.
Това създава и това предлага ТПК «СВЕТИ СИНОД», настоящ само като тогавашното си ведомствено Дружество «Синстро».

Битката се обрисува да е в следния (без)порядък:

Арсений – първи или втори.
Пахомий – първи или втори.
Висарион – втори или трети.
Йеротей – втори или трети.
И Михаил – втори (неизбираем на II-ри тур в Синода) или от трети до десети, където се случи.
Другите и до подгласници едва ли ще се доберат.
Срам за «избраните»!
Честито на горките гласоподаватели!
Честито на цялата Сливенска епархия, обхващаща областите Сливенска, Бургаска и Ямболска!

Да ги споменем и тях – ИЗБИРАТЕЛИТЕ,

тъй като значимите са те!
От Сливен:
О. Стилиан Станчев
О. Петър Петров
О. Евгений Янакиев
Г-н Димо Димов
Г-жа Донка Въндева
Г-н Георги Конгаров
От Бургас:
О. Севастиян Йорданов
О. Николай Димитров
О. Петър Косев
Г-н Рубен Николов
Г-н Валентин Димов
Г-н Атанас Димитров
От Ямбол:
О. Янко Янков
Архим. Димитрий Драганов
О. Стоян Стоянов
Г-н Иван Иванов
Г-н Красимир Александров
Г-н Димитър Димитров
От Тополовград:
О. Николай Клюнков
Архим. Амвросий Пандилев
О. Николай Станчев
Г-н Димитър Загоров
Г-н Иван Увалиев
Г-н Васил Василев
От Карнобат:
О. Иван Ангелов
О. Павел Гърков
Архим. Партений Русев
Г-н Тодор Тодоров
Г-н Даниел Орлов
Г-н Иван Лилов
От Котел:
О. Димитър Сотиров
О. Димитър Пенков
О. Панайот Сотиров
Г-н Иван Иванов
Г-н Кънчо Дънкови
Г-жа Иванка Милчева
От Малко Търново:
О. Стоян Василев
О. Серафим Бармуков
О. Стоян Кралев
Г-н Димитър Ангелушев
Г-жа Янка Владова
Г-жа Павлина Стоилова

В дребното оставащи дни органите на Прокуратурата на Република България, на ДАНС, на ДАТО (с позволение от Съда за СРС), на Министерство на вътрешните работи – в частност - ГДНП, ГДБОП и Групово дело Жандармерия, а и Национална агенция за приходите следва да подсигуряват независимостта при провеждането на избора от посочените нагоре църковни електори посредством профилактиране и смене на показания, само че по този начин също и преди II-рия тур в Синода, тъй като тези 42 лица, от които 21 са свещенослужители и 21 са православни християни, са със значимата историческа духовна и национална отговорност дали ще бъдат въвлечени да станат съучастници в многодишното закононарушение на Синода по заличаване Вярата и Църквата на православните българи! Синодът и митрополит Йоан са планували проформа бистрота на избора като са организирали де се излъчва on-line стартирането на бюлетините в изборната урна и тяхното броене. Но натискът над подвластните от владиците даже и за заплата свещенослужители и операциите над миряните няма да бъдат от никого заснемани и от никого гледани онлайн. Нали никой не смята всички хора за баламурници?! Уставът на БПЦ – БП оставя опцията за анулиране на провеждащите се избори, което по Закон за водите е прерогатив на Изпълнителната власт в Държавата посредством подведомствената ù Дирекция “Вероизповедания ” при Министерски съвет.

Гореспоменатите гласоподаватели – те ръководят изборния развой за нов техен митрополит. Наместникът ръководи епархията им краткотрайно единствено административно и ръководи Епархийския им съвет, само че волята на гласоподавателите би трябвало да е волята на Бог в съвестите им, а не волята на някой епископ в страховете им. Наместникът за последно ще ви се намесва, само че изискайте първо той да потвърди, че е легален и законен Наместник на Сливенския епархийски трон, заеман от досегашните Сливенски митрополити Серафим, Гервасий, Иларион, Евлогий, Никодим и Йоаникий!
Избиратели за нов Сливенски митрополит, СПРЕТЕ ФАРСА, в случай че желаете да има Сливенски митрополит и след този, който ще избирате всред препоръчаните, от тези, които потвърдено въобще не стават за предлагачи!!!
Тук е изключителн значимо да се означи и регистрира, че тази обява няма за цел да омаскари един или различен подобаващ персонаж, колкото някои от тях да се досегнат. Това е диагноза на цялостна дисекция по провеждана Кадрова политика в БПЦ от 80 години. Каймак на духовенството да е онази му част, която е утайката у тази що годе затворена обществена група. Видно е даже, че само Сионий, който стана архимандрит, тъй като бе прикачен тогава към Николай бе изработен персонално от Патриарх Максим и свещеник, тъй като пък тогава вървеше комплект със сегашните митрополити Йоан Варненско-Великопреславски и Наум Русенски. Другият от Десетицата, който също е ръкоположен за свещеник от Патриарх – то това бе от Неофит по отношение на Герасим (единствената архиерейска хиротония, възглавена от настоящия Български патриарх), тъй като това бе предписание персонално на Московския патриарх Кирил, на който всички синодали и висшепоставени духовници в БПЦ – БП угодничат по всевъзможни способи.

Разложението в Българската Църква е импорт от Русия от 1944-та, та до 2024-та година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР