Николай Патрушев - най-високопоставеният съветник по сигурността на руския президент

...
Николай Патрушев - най-високопоставеният съветник по сигурността на руския президент
Коментари Харесай

Най-високопоставеният руски служител по сигурността беше в Куба на „работно посещение“

Николай Патрушев - най-високопоставеният консултант по сигурността на съветския президент Владимир Путин, беше тази седмица в Хавана и се срещна с някогашния кубински водач Раул Кастро, а кубински медии дефинираха визитата му като „ работно “, съобщи ДПА. В сряда вечерта кубинската държавна телевизия излъчи фрагменти по какъв начин 91-годишният кубински водач, който публично е в пенсия, прегръща Патрушев, който по-късно поздравява сегашния президент Мигел Диас-Канел.
71-годишният Патрушев е хардлайнер, който е работил дружно с Путин в Комитет за Държавна сигурност (на СССР), а по-късно е шеф на Федералната работа за сигурност, която наследява Комитета за държавна сигурност. Впоследствие Патрушев става военачалник и сега е секретар на Съвета за сигурност на Русия.

Кубинските и съветските медии оповестиха нищожни детайлности за визитата. Според съветската организация ТАСС Патрушев ще организира в Хавана „ разширени руско-кубински междуведомствени съвещания по въпросите на сигурността “.
На срещата, дружно с други съветски чиновници по сигурността, пристигнали с Патрушев присъстваше и дивизионен военачалник Ласаро Алберто Алварес Касас. Той е отпред на министерството на вътрешните работи, което ръководи разследващите организации в страната. На фотосите и видеоматериалите, публикувани от кубински медии, нямаше никакви други високопоставени кубински чиновници.
За разлика от Путин, който рядко пътуваше предходната година, Патрушев, един от най-твърдите бранители на съветската инвазия в Украйна, пътуваше в чужбина в опити да събере поддръжка и да заздрави икономическите връзки с други страни за опълчване на американските и европейките стопански наказания.

По-рано тази седмица Патрушев посети Венецуела, където се срещна с венецуелския президент Николас Мадуро.
Патрушев е бил в Куба няколко пъти, последно през 2019 година, паралелно с подсилване на двустранните стопански и военни връзки. Миналата година кубинското държавно управление ускори търговията и вноса на съветски нефт, а неотдавна разгласи, че се допитва до Русия за разширение на частния бранш на острова.
Руското държавно управление пък се съгласи да отсрочи изплащането на кубинския дълг до 2027 година
Куба е част от група разрастващи се страни, които в Организация на обединените нации или поддържат Русия, или се въздържат при сериозни гласувания за наказание на нашествието на Путин в Украйна. Кубинските държавни медии постоянно отделят място на съветската военна агитация, отбелязва ДПА.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
18 Яну 202342127 Sep 2022141105 Sep 2022180507 Апр 2022390725 Март 2022178301 Март 20222633КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023170428 Фев 202380726 Фев 2023789918 Фев 20231591
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР