Николай Маринов е намалил цените на млечните продукти в деня,

...
Николай Маринов е намалил цените на млечните продукти в деня,
Коментари Харесай

ДКК: Маринов е намалил цените в деня, в който е освободен от поста

Николай Маринов е понижил цените на млечните артикули в деня, в който е освободен от поста си. Това стана ясно от изказването на изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров в студиото на Би Ти Ви.

Според изпълнителния шеф на единствената държавната млеко-преработвателна компания Николай Маринов пък той е бил отхвърлен от поста си, откакто понижи цените във фирмените магазини. Нещо повече – бил му оказван напън от страна на шефа на ДКК да промени политиката, която е почнал. 

“ДКК е притежател на 14 обществени предприятия, които сдружението ръководи по най-прозрачни практики, в това число и на “Ел Би Булгарикум ”. В доста къси периоди, откакто е назначен Николай Маринов на тази служба се привиква съвещание на Съвета на шефовете, на което се взима преждевременно решение, за придобиване на коли за активността на сдружението на не съгласувани цени, от неоторизирани снабдители. Цената е платена авансово и тя е над 1 млн. ”, изясни Димитров.

Той акцентира, че сега върви инспекция, само че към момента не са предоставени документи. " Проверката е на база на сигнали, подавани от дългогодишни чиновници от предприятието ", сподели Димитров.

По думите му Николай Маринов не е отхвърлен поради закупуване на колите.

“Работи се с недоказано качество на суровината. Суровината, която идва в преработвателното дружество във Видин е с не потвърден генезис. Седмица след назначението на Борда на шефовете се учредява сдружението, от което се купуват тези нови първични материали, заменен е доставчикът, който има своя опит и документи. Това буди подозрение дали се работи в полза на обществената компания, или на частен индивид ”, сподели Димитров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР