Николай Логофетов има над 22 години опит в сферата на

...
Николай Логофетов има над 22 години опит в сферата на
Коментари Харесай

Николай Логофетов: Здраве без граници е премиум продукта в портфолиото от здравни застраховки

Николай Логофетов има над 22 години опит в областта на застраховането. В продължение на повече от 15 години е бил Председател на УС и Главен изпълнителен шеф на Граве България. През 2017 Николай Логофетов е определен за Председател на УС и Изпълнителен шеф на „ Застрахователна компания България Иншурънс “ АД, един от водачите в здравното обезпечаване на българския осигурителен пазар. От 2014 досега е заместник-председател и член на УС на Асоциацията на бизнес специалистите в България.

По време на своето кариерно развиване специализира в университета "Делауер ", в Munich Re - Мюнхен и MITC в Малта. От 1991 е член на Mensa International.

• Здравейте господин Логофетов, ново лого? Разкажете ни какво се крие зад това?

Николай Логофетов:

По скоро бих споделил нова корпоративна еднаквост. 2018 започва доста динамично с смяна в организацията на цялата компания – оформиха се нови екипи, обновиха се огромна част от продуктите и общите условия, стартирахме нови услуги. Смяната на марката „ ЗАД България “АД в „ Застрахователна компания България Иншурънс “АД включва цялостна смяна на компанията – нова тактика с ясни стратегически цели и амбициозни, само че изпълними бизнес цели, смяна в метода на работа и отношение към клиентите и сътрудниците, предложение на нови и по-атрактивни услуги и артикули, интернационално партньорство с компании от световната застрахователна група АХА.

За нас това е една вълнуваща смяна - първата по-значителна смяна в името и напълно нова корпоративна еднаквост. Новата еднаквост показва визията на компанията за бъдещето, устрема към резистентен напредък и висока фирмена просвета, и уговорката да отговори на към този момент одобрената си пазарна известност. Тя е част от еволюцията на марката ни през последните 14 година и съответствува с появяването на новата ни “Стратегия 2022 “, която има за цел да нарежда Застрахователна компания България Иншурънс АД като желан сътрудник и снабдител на модерни застрахователни решения освен в областта на здравното обезпечаване, само че и в областта на общото обезпечаване, както за корпоративни клиенти, по този начин и за дребен и междинен бизнес и самостоятелни клиенти. А новото ни лого способства образно за тази значима за нас промяна.

Тъй като смяната на идентичността е развой, който лишава време, проектите на екипа са той да завърши до края на 2018 година Скоро предвиждаме и рационализация на визията и функционалността на корпоративния ни уебсайт, с цел да предложим на своите клиенти и сътрудници структурирана и настояща информация за нашите артикули и услуги, елементарен и комфортен достъп както при закупуване на застраховки, способи на заплащане, прилагане на услуги, по този начин и при заявяване на искания.

• Услугите в цифрова среда - какво е държанието на потребителите и по какъв начин ще посрещнете потребностите им?

Николай Логофетов:

Модернизирани, софтуерни, цифрови, мобилни…. Дигитализацията доста бързо навлиза в нашия отрасъл. Като съществена мотивация за цифровата промяна в застрахователната сфера бих показал подобряването на потребителското преживяване. Модернизацията и разширението на спектъра от услуги са правилният път към клиентите ни, както корпоративните, по този начин и крайните.

Интересни са трендовете при цифровите услуги в застраховането. Както застрахователите, по този начин и застрахователните брокери през последните години от ден на ден се стремим да развием разнообразни цифрови благоприятни условия, с цел да улесним достъпа на потребителите до застрахователните артикули и услуги. Покупката на застраховки и подаването на документи при настъпило събитие става доста по-лесно и бързо. Тази характерност е основна, изключително за новото потомство, което избира от ден на ден артикули и услуги онлайн.

Към момента към 20-25% от клиентите взаимодействат с нас цифрово, като това не важи единствено за сключването на застраховки, само че и за обслужването на искания и оценката на риска. Компанията предлага три застраховки онлайн - за дома, за пътешестване и туристическа. Надяваме се скоро да предложим и други артикули – самостоятелни здравни, злополуки, електронно съоръжение и други. В началото на тази година предоставихме и нова услуга в улеснение на нашите клиенти: Онлайн записване на час за доктор.

Ние в България Иншурънс се стремим да следваме клиентите в цифровата среда, като имаме вяра, че тази наклонност ще промени бранша в околните години. Нашите упования са ползата към цифровото обезпечаване да се ускорява, тъй като това е бъдещето.

• Здраве без граници, ще ни разкажете ли повече.

Николай Логофетов:

Стабилният дял на здравното обезпечаване е елементарно разбираем с обстоятелството, че здравната система в България не е такава, каквато бихме желали да бъде. Както и обстоятелството, че от ден на ден българи търсят благоприятни условия за по-качествено лекуване в чужбина.
Като един от водачите на локалния осигурителен пазар от 2016 година в партньорство с AXA, световен осигурител #1, ние предоставяме интернационалните застрахователни решения на българските консуматори.
Здраве без граници въплъщава една визия за превъзмогване на разликата сред висококачествено опазване на здравето и географско състояние. Продуктът е съвременно застрахователно решение, приспособено както за самостоятелни клиенти, по този начин и за основни чиновници, което дава на хората, работещи и живеещи в България, благоприятни условия за висококачествени медицински услуги в необятен кръг от лечебни заведения в целия свят. Обединявайки световно-признатата експертиза на AXA и локалния опит и знания на България Иншурънс, Здраве без граници разрешава на потребителите да имат достъп до медицински услуги когато и да е и на всички места по света.

Здраве без граници се явява премиум продукта в портфолиото от здравни застраховки, които предлага компанията. Международните здравни проекти подсигуряват солидна застрахователна отбрана с предел на покритие от половин милион до 2,5 млн. евро, право на избор и достъп до най-съвременните медицински технологии, способи за лекуване и диагностика. Търсенето на този артикул непрестанно нараства без значение от равнището на покритие и цената.

Като образец за изгодата от застраховката мога да дам един неотдавнашен случай с основен чиновник на наш корпоративен клиент по Здраве без граници, на който се наложи интервенция на предна кръстна връзка след травма на ски пистата по време на зимната почивка. Проблемът при увреждането бе, че едно сходно изместване може да аргументи увреждане на хрущяла, което води до доста бързо развиване на артроза на колянната става и недъгавост. А на 32-години да живееш с мисълта за възможна високостепенна, трайна и необратима инвалидизация, която доста би понижила качеството на живот и работоспособността, е много неприятно възприятие. Единствената опция за клиента бе оперативна интервенция, която трябваше да се случи в доста къси периоди. Със съдействието на световната мрежа на АХА клиентът ни бе изпратен в една от най-реномираните лечебни заведения в Германия и интервенцията бе сполучливо извършена. Цената на интервенцията възлизаше на над 12 000 евро, против платена награда от 966 евро. Това е преимуществото да имаш интернационална здравна застраховка - обезпечава елементарен достъп високо квалифицирано опазване на здравето и клиничен опит в целия свят.

• Г-н Логофетов, разкажете ни за екипа, който стои зад продуктите на компанията. Каква политика водите с цел да привлечете качествени фрагменти и да задържите експертите?

Николай Логофетов:

Преди всичко се гордеем с екипа си и в същото време се стараем да бъдем шеф, който се грижи за цялостното му израстване. В България Иншурънс ние, ръководителите на всички равнища, се вслушваме в мнението на хората и ги насърчаваме да бъдат новаторски, тъй като чиновниците са главното ни преимущество. През годините екипът на компанията се усили, достигайки до повече от 60 чиновници, всеки от тях е специалист в своята област, зает и способствуващ.
Стараем се също по този начин да осигуряваме на чиновниците си приятна работна атмосфера, организираме им разнообразни интензивности, посредством които да се опознаят по-добре, което способства за личностното и професионалното им израстване и за достиженията на компанията. Всички резултати, които реализираме, се дължат най-много на техния професионализъм, експертиза и отдаденост. За цената, която заплащат нашите клиенти за услугата, получават освен застраховка, а и опита на компанията с целия екип от експерти, които във всеки един миг са подготвени да отговорят на упованията на клиента. И това потвърждава доверието, с което компанията се употребява на застрахователния пазар. Гордеем се и с това, че едни от най-големите компании на пазара разчитат на нас и години наред поверяват най-ценните си активи – техните чиновници, в наши ръце.

• Остава ли Ви време за фамилията?

Николай Логофетов:

Семейството постоянно е стояло на напред във времето за мен. Въпреки, че на 26 годишна възраст станах Изпълнителен шеф на интернационална застрахователна компания и работата и пътуванията ми бяха много интензивни, съм се стремял да отстранявам нужното внимание и време за фамилията и най-близките хора. Съпругата ми отдавана е привикнала с нежния баланс сред служебните ми задължения и персоналното време за фамилията, за което съм й признателен. Надявам се след време и децата ми да могат да кажат, че татко им е бил до тях във всички значими моменти и не са чувствали неналичието ми, макар натоварения ми график през последните 20-тина години. Опитвам се да бъда до тях и интензивно да вземам участие в тяхното образование, обучение, израстване и развиване като персони. В днешния динамичен свят живота, бизнеса, технологиите се развиват толкоз бързо, че главното, което е значимо за сегашните деца и бъдещи бизнесмени, чиновници, ръководители, е да са доста по-адаптивни, осведомени, образовани и отворени към нови култури, технологии и специалности, които даже не съществуват през днешния ден. Разбира се да имат и застрахователна просвета и да се погрижат за най-важните неща, с цел да си подсигуряват успокоение и сигурност.

• Вашият принос за развиването на бизнеса в България?

Николай Логофетов:

За една част от огромните компании, само че най-много за дребните и междинни предприятия рисковата среда, в която оперират, позволява непредвидени загуби, които доста надвишават по стойност техните активи. Добре развитият осигурителен бранш е неделима част от всяка една модерна икономическа система. Осигурената застрахователна отбрана против последствията от неподходящи събития дава опция на компаниите и самостоятелните консуматори да получат парични компенсации и по този начин да се оправят с настъпилите усложнения. На нашите бизнес-клиенти ние предоставяме експертиза и нужното покритие за опасности, касаещи както работния развой, по този начин и здравето и благополучието на техните чиновници.
Не единствено постигнатите финансови резултати са значими, значимо е построеното доверие, значимо е отношението на всички нас към проблемите на хората, решенията ни и дейностите ни, с които ние, застрахователите способстваме в разнообразни сфери на публичния живот и с които оказваме помощ за устойчивото развиване и благоденствие на обществото. Например обстоятелството, че здравната система в България не е такава, каквато бихме желали да бъде, и че работодателите осъзнават изгодите за тях и чиновниците им както в частта предварителна защита на болесттите, по този начин и даването на качествена здравна услуга чрез здравното обезпечаване. През 2017 сме застраховали повече от 50 хиляди чиновници в над 320 огромни корпоративни клиенти и към 650 дребни и междинни предприятия от разнообразни стопански браншове. Отличният потенциал и високото качество на услугите се осъществят посредством партньорска мрежа от над 520 лечебни заведения в България.
От данните, с които разполагаме за нашите клиенти, изчислихме резултата от спестеното време и се оказа, че годишно работодателите в България, които застраховат чиновниците си, икономисват близо 120 млн. лв. – т.е. това са разноски за труд, който биха заплатили, само че служителят няма да е на работното си място, а ще върви по лекари. Също по този начин капацитетът на здравното обезпечаване се показва в понижаване на персоналните заплащания за здравна помощ и в съкращаване на държавните разноски за опазване на здравето.

• Бъдещето на компанията. Каква компания желаете да видите след 3-4 години? Според Вас в каква посока ще се развие пазара?

Николай Логофетов:

Застрахователната просвета на българина нараства, както и упованията на клиентите ни, по тази причина в случай че желаеме да сме сполучливи в дълготраен проект е належащо непрекъснато да се развиваме и усъвършенстваме. Една компания би трябвало да е гъвкава и да може да се приспособява към провокациите на пазара, да не стопира да предлага новаторски хрумвания, с които да изненадва клиента. За да бъдем конкурентоспособни и да отговорим на възходящите потребности на потребителите на застрахователни услуги, ние се стараем да прилагаме самостоятелен метод към всеки бизнес, подсилен с нашата експертиза, кооперативност и висок стандарт на обслужване.

Както към този момент загатнах, тактиката ни за диверсифициране на нашето портфолио играе значима роля за развиването на България Иншурънс и през последните години ние бележим забележителен растеж, изключително във връзка с размера, с повече от двуцифрено повишаване на продажбите. Нашата компанията се стреми непрестанно да уголемява хоризонтите на развиването си. Банковият канал за продажби е нещо, което следва да развиваме по сполучливо и интензивно. Ще продължим да влагаме в цифровизация на продуктите и услугите към крайни клиенти. И естествено в партньорството ни с брокери и медиатори на пазара, защото това е една сериозна ниша и опция продуктите да се наложат по-масово, бързо и интензивно на пазара.

От позиция на корпоративната философия, нашето предпочитание е да заемаме позиция на новаторска компания, предлагаща стойностни и висококачествени застрахователни решения и услуги. Разбира се, да реализираме и по-голям пазарен дял и да бъдем желан сътрудник за нашите клиенти.

Радвам се да отбележа, че застрахователния пазар, въпреки и доста постепенно се трансформира – пораства делът на имуществените, здравните и финансовите застраховки. Искрено се надявам, че в идващите години тази наклонност ще се резервира и застрахователното навлизане по тези линии бизнес ще се усили.

• Благодарим за приятния диалог, ще се радваме на Вашият съвет към нашите читатели по отношение на Успеха. Как се реализира?

Николай Логофетов:

Нямам подготвена рецепта за триумфа, само че се допирам на одобрени правила, които важат за всеки един от нас. За най-съществен фактор за триумфа поставям образованието – непрестанното предпочитание да научаваш новости и да се усъвършенстваш. Знанията са безмерен капитал, който постоянно ще Ви донесе изгоди. Ето и съвет – изберете и прочетете най-малко две книги по време на лятната отмора.
Без значение какъв брой труд и старания полагаш, в случай че работата ти доставя наслаждение, това е най-голямото достижение, което може да те докара единствено до триумфи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР