Николай Желязков е напълно готов застане начело на мъжкия национален

...
Николай Желязков е напълно готов застане начело на мъжкия национален
Коментари Харесай

Любо Ганев: Николай Желязков е готов да замени Силвано Пранди

Николай Желязков е изцяло подготвен застане отпред на мъжкия народен тим. Това съобщи президентът на централата Любомир Ганев след днешното Общо заседание.

Очаква се до края на ноември да стане ясна бъдещето на досегашните селекционери на мъжете и на дамите.

Решението на федерацията ще бъде на база показаните доклади на двамата селекционери след европейските шампионати, където тимовете ни отпаднаха на 1/8-финал.

За мъжете това е втори следващ еврошампионат отвън осмицата под управлението на Силвано Пранди, чийто контракт е до 2022 година

Снимка: Lap.bg

" Ние там имаме два разновидността – или ще остане Силвано Пранди, или ще бъде Ники Желязков. Ние други разновидности не сме обсъждали. И съгласно мен, и съгласно Силвано, Ники Желязков е изцяло подготвен да поеме този тим. ", сподели Ганев.

Под въпрос е оставането на Иван Петков отпред на женския тим, защото има предложения от чужбина за народен селекционер.

Снимка: Lap.bg

" Дочул съм, че има оферти, само че за мен е значимо какво ще каже той. Така че в случай че Иван изяви предпочитание да продължи да води дамите, най-вероятно ще бъде той. Никой не може да води диалози за различен претендент, до момента в който не чуеш какво мисли треньорът, чийто контракт изтича на 31 декември. ", добави президентът на федерацията.

Първите мачове на националните тимове са през месец май, като от 21 до 26 юни София ще бъде хазаин на шампионат от Лигата на нациите при мъжете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР