Николай Денков се справи със ситуацията с протестиращите зърнопроизводители, заяви

...
Николай Денков се справи със ситуацията с протестиращите зърнопроизводители, заяви
Коментари Харесай

Христо Иванов: Чудя се дали парламентът помогна или попречи в ситуацията с украинското зърно

Николай Денков се оправи със обстановката с протестиращите зърнопроизводители, съобщи пред бТВ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

По думите му, с гласуването в Народно събрание за отпадане на възбраната за импорт на украинско зърно болшинството се е пробвало да помогне на държавното управление, въпреки че самата възбрана изтичаше след броени дни.

„ Чудя се дали Народното събрание повече попречи, в сравнение с да помогне “, уточни Иванов.

Той взе отношение и по мненията, че митингите на зърнопроизводителите са инспирирани от Русия: „ Вече няма обособени проблеми, всичко доста бързо ескалира. “

„ Участваме във вероятното ръководство на страната, което да стартира да взема решение проблеми “, сподели още той във връзка на размяната на реплики дали България се ръководи от „ сглобка “ или от коалиция. Иванов добави, че ще остави формулировката на политолозите.

„ Нямахме и нямаме право да не опитаме да придвижим страната напред. Това е толкоз значимо, че даже дългогодишни наши съперници като Движение за права и свободи схващат, че е добре за тях и страната да застанат до тези цели и да ги поддържат. “ – безапелационен е Иванов.

По думите му ръководството е толкоз положително, какъв брой е допустимо да осъществя целите си.

„ Това нещо мъчно и комплицирано. Базирано е на тежко взаимни отстъпки. Ежедневно се питаме дали си коства и дали работи. Като виждам Денков през днешния ден си коства. Като виждам оставката моя другар Атанас Атанасов си споделям още доста би трябвало да работим, тъй като тази оставка е доста сериозен сигнал. “ – означи съпредседателят на Демократична България.
По думите му, Атанас Атанасов е обсъждал промяната в спецслужбите персонално с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и е получил поддръжка за нея. Впоследствие обаче научил от медиите, че Бойко Борисов не утвърждава сливането на разследващите служби.
По-рано през днешния ден Атанасов подаде оставка като ръководител на комисията за надзор над службите, като се базира на несъгласието на Борисов.

Според Иванов, Атанасов усетил, че е време да даде доста значим сигнал – за това дали ще се откри политическа воля да се модернизират българските служби.

Той насочи апел към партиите да се върнат на масата за договаряния и в случай че ГЕРБ имат по-добра концепция, да я предложат.

Той упрекна ГЕРБ, че слагат ръководството на службите в ръцете на президента Румен Радев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР