Николай Денков: Изпращам сигнал в прокуратурата заради натиск върху Живко

...
Николай Денков: Изпращам сигнал в прокуратурата заради натиск върху Живко
Коментари Харесай

Николай Денков: Изпращам сигнал в прокуратурата заради натиск върху Живко Коцев

Николай Денков: Изпращам сигнал в прокуратурата поради напън върху Живко Коцев. Това разгласи министър-председателят в оставка Николай Денков. Той изясни, че ще направи това, тъй като може и да става въпрос за закононарушение.

„ Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев рапортува за напън над него и пред мен, и пред президента Румен Радев. Така че и президентът е осведомен какво се е случило – кои са хората и по какъв начин се се случил натискът над Коцев “, посочи той.

Денков добави, че съгласно него сигурно е сбъднат напън, в това число и от най-високо сложени лица в прокуратурата и този напън би трябвало да бъде разследван.

Провежда се акция 3 в 1, тъй като има три цели, счита министър-председателят в оставка и разяснява:

„ Първата е да се отвлече вниманието от едни въпроси, които от много време стоят на дневен ред – има ли ОПГ във връзка с „ Турски поток “, „ Осемте джуджета “, Нотариуса, където имаме явно дейности, които изискват следствие и вероятно наказателно гонене. Втората причина е да се ударят две основни лица – основният секретар на Министерство на вътрешните работи и началникът на Дирекция „ Митници “. Третото, което се цели, тук нямам изключително подозрение, посредством тях да може да се нападат политически хора като Асен Василев, Бойко Рашков “.

Във връзка с ареста на Петя Банкова, министър председателят в оставка сложи въпрос:

„ Как по този начин стана, че един шеф на „ Митници “ след един месец на тази позиция внезапно се оказа единственият разследван през последните години във връзка с каналите за контрабанда. Аз не видях никакво доказателство, че тя има някакво отношение, приемане на облаги, което да демонстрира, че тя е част от реализиране на някакви незаконни планове. … Дали тя не се е опитвала просто да си свърши работата. … Интересното е, че тези канали съществуват от години. Къде са доказателствата на ДАНС от предходните години. Много пъти съм казвал, че има „ сляпо леке “ в службите по отношение на корупцията и контрабандата. Когато се появи един неуместен човек, който може би стопира каналите, тъй като видяхме, че беше хваната контрабанда, бяха хванати и опиати, този човек внезапно се оказва цел на същите тези служби. Това е абсурдът на годината “.

Николай Денов изрично добави, че „ не желаеме почтени хора да се оказват жертва на политически битки “.

Денков разгласи, че ще се върне в Народното събрание, откакто освободи поста министър-председател.

„ За националния парламент евентуално ще бъда претендент, само че това следва да се разиска. Нямам упоритости да аплайвам за евродепутат “, акцентира той.

Основната акция на ПП-ДБ е България да стане естествена европейска страна, уточни Денков. Той съобщи, че би трябвало да се проведат почтени избори на 9-и юни и прикани за по-висока изборна интензивност:

„ Хората би трябвало да излязат и да гласоподават, тъй като с всеки глас дефинират бъдещето. Когото изберат, той ще ги ръководи и от това ще зависи по какъв начин ще живеят “.

Източник: БНР

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР