Николай Алексеевич Пахомов е руски художник, роден през 1951 –

...
Николай Алексеевич Пахомов е руски художник, роден през 1951 –
Коментари Харесай

Богат житейски опит и неповторим талант | Николай ПАХОМОВ

Николай Алексеевич Пахомов е съветски художник, роден през 1951 – персона с доста забавна биография и огромен артистичен гений. След завършването на техническо и филантропично обучение, стартира работа в частите на руския военноморски флот, взема присъединяване в морски експедиции на Академията на науките на Съюз на съветските социалистически републики за галактически стратегии. Замесен е и в проектирането на олимпиадата в Сочи и един от разработчиците на концепцията за Културния център на Руската федерация в Палестина. Работил е в групата реставратори на „ св. Сергий “ - манастир в Йерусалим, Израел. През последните 15 години работи в региона на предварителната защита на спешните обстановки, провокирани от софтуерни или естествени бедствия. Естеството на работата му постанова пътувания из целия някогашен Съветски съюз, а по този начин също и из целия свят. С изобразяване се занимава в продължение на 40 години.

Богатият му житейски опит, забавните мемоари, скиците и фотосите на местата, които е посещавал, са в основата на работата му. Разнообразието от тематики и техники, неповторимият жанр, истинските композиции и впечатляващата цветова скица, вършат творбите му извънредно атрактивни и забавни.

Към момента съветският художник има толкоз доста фенове, че може да си разреши да бъде единствено художник на свободна процедура. Творбите му красят голям брой частни сбирки из Русия и по целия свят. Продължава да е в търсене на забавни художествени решения, нови стилове и трендове в изобразителното изкуство.

                   Картини: picture-russia.ru

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР