Николас Хари победи защитаващият титлата си и водач в схемата

...
Николас Хари победи защитаващият титлата си и водач в схемата
Коментари Харесай

Хари детронира Карлос Алкарас в Буенос Айрес

Николас Хари победи защитаващият купата си и лидер в схемата на полуфиналите на шампионата в Буенос Айрес. Надпреварата има награден фонд 728 185 $.

Алкарас отстъпи след 6-7(2), 3-6 след близо два часа игра. Хари, трети подложен в схемата на шампионата, игра доста мощно и сподели здрави нерви.

Първата част беше изцяло равностойна и след безапелационни подавания и на двамата се стигна до тайбрек. В него чилиецът дръпна рано и завоюва сета след 7:2 точки.

Втората част стартира с ранен пробив за Алкарас, само че той позволи пробив на личен сервис за 1-1. Решителният миг пристигна при 4-3 в интерес на Хари, когато той записа нов пробив за 5-3. Алкарас имаше две точки за пробив в идващия гейм, само че не съумя да ги вземе и загуби мача.

„ Това е тежко проваляне, доста ме нарани. Има доста неща, които би трябвало да подобря и равнището ми би трябвало да се усъвършенства, с цел да спечелвам трофеи. Играх добър тенис, само че доста надалеч от моето действително равнище. Чувствах се добре физически, а това е значимо. Мисля, че скоро ще стартира да давам по-добри резултати “, сподели Алкарас.

В другия полуфинал играха Факундо Диас Акоста и Федерико Кория. Акоста стигна до безапелационен триумф с 6-2 и 6-3, което му отреди място в разногласието за трофея.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР