Николас Джари продължава да се утвърждава, като един от най-нестандартните

...
Николас Джари продължава да се утвърждава, като един от най-нестандартните
Коментари Харесай

Нов триумф за любимеца на публиката: Джари изхвърли бившия финалист Рууд в Маями!

Николас Джари продължава да се утвърждава, като един от най-нестандартните тенисисти в Тура. Преди 12 месеца той не бе даже в топ 100, до момента в който към днешна дата той е в топ 25, с помощта на мощните си резултати през този интервал. След като преди няколко седмици международният номер 23 " взе скалпа " на Карлос Алкарас, в Буенос Айрес, през днешния ден, в Маями, той пречупи още един представител на топ 10, а точно на Каспър Рууд, с резултат 7:6(3), 6:3. Това ще е първи Мастърс четвъртфинал за него, като там го чака Даниил Медведев.

Още в първия гейм чилиецът даде сериозна поръчка с пробив, посредством който да диктува модата в сета. Следваха няколко бързи подавания, но при 3:2 някогашният номер 2 съумя да се върне в играта. Нивото на игра на скандинавеца се подвигна и още в идващия гейм пред него се отвори опцията да обърне играта в своя изгода. Въпреки това, международният номер 23 удържа на офанзивата и последвалите подавания бяха бързи и разумно се стигна до тайбрек. Първата половина на дългия сет бе доминирана от норвежеца, който поведе с 3:2, но Джари показва същинско твърдоглавие и печелейки 5 следващи точки, поведе в резултата в шестия гейм.

Вдъхновен от събитията в първия сет, южноамериканецът наложи мощно движение на игра и във втория сет, като още при 2:1 имаше брейкпойнт пред себе си, който обаче не осъществя. Все отново тенисистът от Сантяго съумя да завоюва подаване от началния удар на съперника си, който се оказа основният миг за мача. Следващите минути бяха експресни и за двамата, като в последна сметка с резултат 6:3 във втория сет, Джари съумя да ознаменува една от най-големите си побед

и!

Sealed in STYLE
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР