Никола Йович и Денвър Нъгетс бяха изправени пред някои въпросителни

...
Никола Йович и Денвър Нъгетс бяха изправени пред някои въпросителни
Коментари Харесай

Денвър стартира ударно историческата си първа финална серия в НБА

Никола Йович и Денвър Нъгетс бяха изправени пред някои въпросителни преди първото си присъединяване във финалите на НБА, само че отговорите не закъсняха и пристигнаха по извънредно ослепителен метод. Седмица и половина отмора не навреди на Нъгетс и те започнаха стремително дебютното си присъединяване в борбата за шампионския трофей.

Сърбинът направи “трибъл-дабчл ”, а Джамал Мъри вкара 26 точки за тима на Денвър, който нямаше проблеми по пътя към успеха със 104:93 в мач №1 от серията.

Двукратният притежател на премията за “Най-полезен състезател ” в Лигата приключи с 27 точки, 14 асистенции и 10 битки за Нъгетс, които чакаха 47 години, с цел да стигнат до финалите и не разочароваха.

“Най-важното нещо е да спечелиш един мач ”, сподели Йович след деветия си “Трипъл-дабъл ” в тазгодишните плейофи и негов шести в последните му седем мача.

Арън Гордън добави 16 точки, а Майкъл Портър младши вкара 14 за Денвър

Баз Адебайо приключи с “дабъл-дабъл ” за Маями след 26 точки и 13 битки, а Джими Бътлър осъществя едвам 6 коша от 14 опита и се регистрира с едвам 13 точки.

Денвър доминираше в първите три елементи и водеше преди началото на последната четвърт с 84:63.

Играчите на Маями се активизираха в последната част, която започнаха със серия от 11 безответни точки и редуцираха разликата на 10 точки 10 минути преди края, само че не съумяха да стигнат до поврат.

Вторият мач от серията е още веднъж в Денвър в неделя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР