Никола Йокич вкара 24 от всичките си 41 точки през

...
Никола Йокич вкара 24 от всичките си 41 точки през
Коментари Харесай

Денвър поведе в Западната конференция, ясна е първата двойка за плейофите

Никола Йокич вкара 24 от всичките си 41 точки през второто полувреме, с цел да обезпечи триумфа на Денвър над Минесота със 116:107 и еднолично първо място в цялата Западна конференция на НБА. Йокич добави 11 битки, 7 асистенции и три откраднати топки в персоналната си статистика. Денвър може да си подсигурява 1-ото място в постоянния сезон на Запад за втора поредна година, в случай че завоюва гостуванията на Сан Антонио в петък и на Мемфис в неделя.

Джамал Мъри вкара 20 точки за триумфа на Денвър, а Майкъл Портър-джуниър остана с 18. Победата е и под номер 423 за треньора на Нъгетс Майкъл Малоун, изравнявайки се с Джордж Карл на 2-ото място в клубната история.

За отбора на Минесота, които разделят 2-ото място в цялата Западна конференция с Оклахома, Антъни Едуардс вкара 25 точки, а Майк Конли остана с 19. Руди Гоберт означи с 13 и взе 15 битки, а Наз Рийд наниза 13.

Далас Маверикс си потегли с победа от гостуването на Маями със 111:92, като записа 50-а победа от началото на шампионата. Лука Дончич и Кайри Ървинг означиха взаимно 54 точки за 16-ата победа в последните 18 мача. Центърът на Далас Даниъл Гафорд осъществя 6 от 6 от игра, завършвайки с 12 точки, 5 битки, 3 асистенции и три блокади.

Поражението имаше съществено отношение и за класирането на Маями, които по този начин или другояче до края на постоянния сезон не могат да се наредят в топ 6 в Източната конференция, защото салдото им е 44-36. Те играха през днешния ден без Тери Розиър (контузия в гърба), Дънкан Робинзън (удар в скялата), като освен това състояние изпълнител номер 1 стана Тайлър Херо с 21 точки, 7 отскочили от таблото топки и 6 подавания.

Дончич, който съумя да се опази след три фаула в първата четвърт, приключи с 29 точки, 9 битки и 9 асистенции. Ървинг завърши с 25 точки, като 10 от 15-те му стрелби бяха сполучливи от игра.

Финикс победи Клипърс със 124:108 с 37 точки на Дивайн Буукър, като 16 от тях бяха вкарани в първата четвърт. Брадли Бийл добави 26, а гостите от Аризона реализираха първа победа от три мача насам, само че Клипърс ги улесни оптимално, тъй като игра с много скъсен състав. Всъщност за Клипърс шампионата се доиграва, защото те към този момент са наясно със ориста си за плейофите. Заемайки 4-ото място в крайното класиране на Запад, те ще започват елиминациите против Далас, който е 5-и. Това е и първата плейофна двойка, която няма по какъв начин да бъде изменена до края на постоянния сезон.

Ветеранът Кевин Дюрант означи 24 точки и завоюва 9 рибаунда, а отборът му Сънс водеше даже с 31 точки в първата четвърт. В класирането те са на 7-о място, тъкмо зад Ню Орлиънс с мач повече.

Боунс Хайлънд направи собствен персонален връх с 37 точки за Клипърс, както и подаде 9 паса, а Брандън Бостън-Джуниър остана с 23. За отборът от ЛА шеста поредна среща пропусна Кауи Леонард – контузия в коляното, като не играха още Пол Джордж – също с травма, Джеймс Хардън – болки в стъпалото и Ръсел Уестбрук в мускула на ръката получи превантивна пауза.

Милуоки Бъкс се оправи с Орландо със 117:99 с 30-те точки на Боби Портис, само че и със здрава отбрана в края на мача. За Меджик натежаха и нарушаванията, които извадиха значими хора от състава. Портис добави 9 отскочили от таблото топки и 5 пресечени подавания на съперника. Деймиан Лилард се включи с 29 пункта за спечелилите, които държат 2-ата позиция на Изток и все още чакат вероятно Атланта или Чикаго от предварителния кръг. Освен Янис Адетокумбо, за Милуоки Бъкс не игра и Крис Мидълтън, а Патрик Бевърли вкара 13 точки и завоюва 8 отскочили топки.

Орландо изостава с малко от Кливланд в битката за 4-о място на Изток. Коул Антъни беше изпълнител номер 1 за тях през днешния ден с 23, а Паоло Банкеро остана с 20 пункта, 6 рибаунда и 6 подавания.

Оклахома Сити Тъндър ще продължи да се бори с Минесота за 2-ото място на Запад, откакто нямаше проблеми с последния в цялата Конференция Сан Антонио със 127:89. Шей Гилджъс-Александър означи 26 точки и беше водач на отбора си в мамча. Джош Гиди остана с 20 като номер 2, а също по този начин взе 12 битки и направи 7 завършващи паса. Тъндър започнаха мача мощно и вкараха първите 11 точки в мача, дърпайки с 23 точки след първата четвърт./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР