Никола Тодоров стана европейски шампион по водомоторен спорт в клас

...
Никола Тодоров стана европейски шампион по водомоторен спорт в клас
Коментари Харесай

Никола Тодоров стана европейски шампион по водомоторен спорт в клас F250 на бързите лодки

Никола Тодоров стана европейски първенец по водомоторен спорт в клас F250 на бързите лодки, оповестяват от българската федерация.

Състезателят от " Клуб за водомоторен спорт Тутракан " донесе първи златен орден в 70-годишната история на родната централа. Клубът, под управлението на Димитър Татаров, развива най-голямата детска и младежка школа при бързите лодки, като най-младият водач е единствено на 12 години и към този момент има призови места в националния шампионат.

По време на континенталния шампионат в Полша през миналия уикенд на старт в клас F250 застанаха 10 състезатели от Европа и Съединени американски щати. Никола Тодоров водеше оспорвани дуели в продължение на четирите гонки в двата дни. В първата гонка се класира втори, като по-късно завоюва идващите три и стигна до крайния триумф.

В момента Тодоров взе участие и в Световния шампионат, като един кръг преди края е на втора позиция и има огромни шансове за купата. Българинът се състезава от 8-годишен и досега в кариерата си има 10 шампионски трофеи в другите класове на републиканските шампионати.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР