Никола Филипов,ЛондонБългарите в Лондон не мият коли и тротоари като

...
Никола Филипов,ЛондонБългарите в Лондон не мият коли и тротоари като
Коментари Харесай

Български бизнес в Лондон

Никола Филипов,
Лондон

Българите в Лондон не мият коли и тротоари като албанците и не товарят и разтоварват камиони като румънците. Е, може да има и такива, само че те ще са по-скоро изключение. В Лондон съобразителните българи непрестанно търсят свободни пазарни ниши и развиват собствен сполучлив бизнес. Само строителните компании и счетоводните адвокатски фирми, учредени и ръководени от българи в Лондон, са вероятно стотици на брой. Тук се пекат и български баници и самун, създават се български кебапчета и наденички, има даже български ателиета за злато, сребро и бижута... А броя на интернет експертите българи, които работят из банките и офисите на лондонското Сити, никой не знае.

Тези дни в сърцето на финансовия център в Лондон, в забележителната и известна постройка на Канари Уорф, бяха връчени първите български бизнес награди за 2019 година Инициативата за това мероприятие принадлежи на две български бизнес дами - Ирена Сиракова и Деси Колева, които години наред развиват сполучливо собствен бизнес в Англия. Ирена Сиракова има билкова онлайн аптека и е основала Агенция за цифров маркетинг. Работи и като холистичен терапевт и е художничка и поетеса с отпечатани към този момент две свои стихосбирки. Деси Колева също е сериен бизнесмен, съучредител е на сполучлива счетоводна компания в Лондон и създател на фабрика за месо и детски храни. А двете са колежки като шефове в United Business Federation.

Гостите на събитието бяха посрещани по остарял български бит - с пита и мед, от юноша и госпожица, облечени в български национални носии. И самата бизнес среща стартира с българска национална ария и танц на спонтанна сцена. Встъпителното слово за " добре пристигнали " и " сполучлива среща " бе прочетено от Деси Колева, а Ирена Сиракова показа свои мисли по този мотив: " Основната цел на това мероприятие е да обединим българския бизнес, да покажем, че има доста работливи, надарени и сполучливи хора, които се оправят с провокациите в страната и способстват за стопанската система й. Искаме да обединим българските бизнеси да си сътрудничат повече и да работят дружно. Конкурсният формат предизвиква разрастващите собствен бизнес българи, като ги възнаграждава за тяхната непримиримост, неизменност и предприемачески дух. Виждаме,че българите могат да съумеят на всички места по света, допринасяйки за стопанската система на страната правоприемник и за популяризирането на България, на българските артикули и услуги. "

Бизнес мероприятието бе почетено от близо двеста души. Бяха раздадени награди в 24 категории, измежду които за най-успешен бизнесмен на годината, за дребен, междинен и огромен бизнес, за интернет бизнес на годината, просветителна активност и други Бяха връчени обаче и награди на клиентите и публиката, които в някои категории съответстваха с мнението на журито. Организаторите приканиха повече български бизнеси във Англия да добият смелостта и се включват в този формат, тъй като това е и въпрос на авторитет. Наградите в Англия се ценят доста и отварят нови порти. На церемонията не бяха просто връчени награди на спечелилите. Тя им даде опция да честват личните си триумфи и да получат самопризнание от другите бизнес участници.

Сред спечелилите двата наградата - премия на журито и на публиката, бяха: London Music Box - това е музикална академия по пиано за деца аутисти; Mariella Blago Consultancy - компания за цифров маркетинг с извънредно положителни мнения от клиентите; Shindojo Karate Club London - школа за образование по карате на българчета най-вече с доста на брой награди и медали от шампионати в разнообразни европейски държави; HIP CURVE - бранд за дамска мода на дизайнерката Пепи Семерджиева; GND MOTORS - авто- и мотосервиз; TOP REMOVALS - компания с над 1 000 000 (милион) паунда годишна облага, и други

" Всички те са безспорни спечелили в категориите си, защото развиват своя бизнес по сполучлив модел с високи стандарти на брандиране и обслужване на клиентите си " - сподели Ирена Сиракова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР