Никога няма да ти дам абсолютно всичко, защото те обичам.

...
Никога няма да ти дам абсолютно всичко, защото те обичам.
Коментари Харесай

Само защото те обичам… искам да ме чуеш

Никога няма да ти дам безусловно всичко, тъй като те обичам. Ако ти дам всичко, даже последното, което се съдържа у мен, евентуално ще се нервирам, ще ти се дразня и повече няма да мога да те приближавам.

Именно тъй като те обичам, първо ще се погрижа за себе си. Защото в случай че не се грижа за себе си, няма да мога нищо да дам и на теб.

Само тъй като те обичам, аз разгадавам пред теб сърцето си. Даже когато вътре е най-тъмно. Защото, в случай че не го направя, тъмнината ще стои посред ни.

Именно тъй като те обичам , от време на време се отстранявам от теб и пропадам в самотата. Правя го, с цел да се съединя със себе си и поемайки си мирис, да се върне при теб освежена и пълноценна за общуването.

Именно тъй като те обичам, непрекъснато се карам и диспутирам с теб. Не желая неизясненото да строи стена сред нас.

Именно тъй като те обичам, аз непрекъснато диря и развъртвам себе си. За да не те упреквам след това, че изгубвам живота си, посветила се единствено на теб.

Именно тъй като те обичам, не разтоварвам върху гърба ти непостижимото задължение на отговорността за моето благополучие. Не те карам да ме правиш щастлива и не се пробвам да сторя същото за теб. Защото личното благополучие е постижимо единствено за ръцете на самия човек.

Именно тъй като те обичам, няма да се пробвам да направя нещо за теб принудително. За да не ти се дразня и да ти се нервирам, че ме заставяш.

Именно тъй като те обичам, постоянно ще ти се нервирам, тъй като идваш толкоз близко, колкото никой различен и от време на време ми причиняваш болежка. Моят яд е стеснен и има ясна цел. Моят яд не е опит да те унищожа, а покана да определим границите си.

Именно тъй като те обичам, аз имам свои правила, по които желая да живеем. Защото сме две обособени човешки същества, две обособени човешки вселени, които би трябвало да се спогодят.

Само тъй като те обичам, аз съм уязвима за теб и не го укривам. Уязвимостта е вратата, през която би трябвало да минем с цел да бъдем близки.

Именно тъй като те обичам, аз съм търпелива с раните ти и не се пробвам да ги поръсвам със сол. Но и не се върша, че не ги виждам. Така ти давам опция да ги оставиш да зарастнат.

Именно тъй като те обичам, от време на време съм твърда и настойчива в упоритостта си да остана себе си. Защото в случай че не съм себе си, в никакъв случай няма да мога да бъда с теб.

Именно тъй като те обичам, постоянно ти споделям „ не ”, с цел да може моето „ да ” да е цялостно и откровено.

Именно тъй като те обичам, постоянно ти отхвърлям всякакви неща. Защото в действителност доста ми харесва да бъда потопена с теб във всичко това, за което се съгласявам с ненаситност.

Именно тъй като те обичам, не те скърбя, а търпеливо очаквам да лекуваш своите рани в мое наличие.

Именно тъй като те обичам, не поемам на своите плещи твоите отговорности. Така бих направила теб слаб, а себе си зла и ядосана.

Именно тъй като те обичам, аз спирам когато схвана, че е задоволително. Спирам и ти споделям когато прекаляваме с близостта посред ни. Защото в случай че не ти го кажа, ще се усетя преситена и преяла и животът ни ще се трансформира в изтезание.

Именно тъй като те обичам, по-добре да не те приближавам, когато не съм сигурна в чистотата и яснотата на своите или твоите планове.

Именно тъй като те обичам, аз се вслушвам в себе си и се запитвам какво желая и какво ми е забавно. За да споделя с теб насладата от откритията и достиженията си.

Именно тъй като те обичам, се старая да намирам благополучие отвън теб , с цел да не те върша виновен за моето благоденствие, а да го придобия и да го споделя с теб.

Само тъй като те обичам, не ти давам обещание, че това ще трае постоянно. Но сега те обичам и го върша с цялата си душа и с всичките си сили.

Именно тъй като те обичам, съм подготвена да изживея остатъка от живота си без теб, в случай че ти го пожелаеш.

Именно тъй като те обичам, те оставям свободен за всички завършения , които искаш да опиташ. Защото този, който би трябвало да си отиде, ще си отиде, а този, който би трябвало да остане при мен, ще го направи или ще се върне.

Именно тъй като те обичам, се веселя в случай че ти е добре с различен, с изключение на с мен. Аз желая в света да има доста хора, които да те обичат.

Именно тъй като те обичам, аз не понасям и не мълча , а незабавно споделям в случай че нещо не ми харесва. По-доре е да има дребни свади, в сравнение с една голяма, която да унищожи всичко.

Именно тъй като те обичам, съм подготвена да те пусна във всеки един миг. Защото единствено по този начин ще се веселя на всяка секунда с теб.

Именно тъй като те обичам, с всички сили се старая да обичам и да разбирам себе си , с цел да не те употребявам като средство за запълване на моите лични празнини и за изтриване на моите лични рани.

Само тъй като те обичам, аз поглеждам право в лицето своите болки, яд и страхове. Така намирам храброст още веднъж и още веднъж да преминавам през тях. Аз чакам доста от себе си, а на твоята поддръжка единствено се надявам, тъй като ти не си аз. Ти си обособен и различен и аз те виждам. Старая се да виждам колкото може по-ясно теб, а не своите мечти и илюзии за теб. Само тъй като те обичам… “

създател: Аглая Датешидзе; превод: Ивелина Димитрова за My Veliko Turnovo

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР