Никога не сме гледали на тази тръба като български участък

...
Никога не сме гледали на тази тръба като български участък
Коментари Харесай

Булгартрансгаз: Новият газопровод до Сърбия не е част от Турски поток

Никога не сме гледали на тази тръба като български сектор от "Турски поток ", тъй като това е уголемение на газопреносната ни мрежа. Това изясни изпълнителният шеф на "Булгартрансгаз " Владимир Малинов откакто в компанията бяха подадени три предложения за създаване на трасе до границата със Сърбия.

"Обществената поръчка, по която бяха подадени трите предложения включва цялостен инженеринг за създаване на газопровод от региона на компресорна станция Провадия до границата със Сърбия. Дължината на трасето е 484 километра. Оферти подадоха три консорциума. Срокът за работа на тръжната комисия по плана е до края на март. Тръбата може да бъде построена по два разнообразни метода. В подписаните контракти за транспорт на природен газ и за запазване на капаците на тръбата не са планувани неустойки за "Булгартрансгаз ", сподели Владимир Малинов пред Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че "Булгартрансгаз " планува газопровода, който в този момент влиза у нас от Румъния да стане реверсивен и да може да подава газ към Северната ни съседка. Синьо гориво от тази тръба може да купува всеки, който има интерес. Компанията планува разсрочено заплащане за строителството на новата тръба в границите на 10 години. В публичната поръча има и опция "Булгартрансгаз " да даде предплатено до 250 млн. лв. без Данък добавена стойност на изпълнителя.

Владимир Малинов посочи, че формите за намиране на пари са разнообразни, може да са от заеми - облигационен или планов заем, както и заем на компанията. Никога не сме разглеждали разновидността да вземем пари от "Газпром ", уточни той. Всяка една банка, която дава отговор на нашите условия и даде най-хубави условия е добре пристигнала, сподели Малинов запитан дали е подготвен да вземе заем от съветски банки. В момента компанията не употребява финансов съветник, добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР