Никога не съм се занимавал с каквито и да е

...
Никога не съм се занимавал с каквито и да е
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Конспиративните теории за ваксините са толкова глупави, че няма смисъл да ги опровергавам

Никога не съм се занимавал с каквито и да е било микрочипове. Почти невероятно е тези изказвания да бъдат опровергани, тъй като са прекомерно глупави и странни. Това съобщи пред кореспонденти създателят на Microsoft Бил Гейтс във връзка с тайните теории, съгласно които той желае да употребява ваксини, с цел да вкара чипове за следене в телата на хората, съобщи уеб сайтът „ Бизнес Инсайдър “.

Гейтс от години приказва за заплахите от тежка пандемия, която може да сковава света.  През 2016 година създателят на Microsoft е призовал американския президент Доналд Тръмп да предприеме стъпки в подготовката за световна вирусна зараза.

От началото на пандемията от ковид известност в цифровото пространство набра къса лекция на Гейтс от поредицата TED от 2015 година, отдадена на риска от световна здравна рецесия. „ Ако нещо убие над 10 млн. души през идващите няколко десетилетия, по-скоро ще е високо заразен вирус, в сравнение с война. Не ракети, а микроби “, споделя тогава той и сигнализира, че светът не е подготвен да се оправи с една такава болест.

Конспиративните теории против Бил Гейтс потеглиха още от месец януари, когато някои крайнодесни групи в интернет заговориха за това, че създателят на Microsoft  стои зад пандемията, тъй като желае да завоюва пари от ваксина. Според изследване на Zignal Labs за New York Times, тайните теории, свързващи Гейтс с ковид, са били упоменати 1,2 милиона пъти по малкия екран и обществените медии в интервала от февруари до април, което е с 33% повече от втората най-популярна доктрина на конспирацията, която свързва пандемията с 5G мрежите.

Според прочуване на Yahoo News и YouGov от месец май, 28% от американците имат вяра на тайните теории, като този резултат е 44% при поддръжниците на републиканците и 50% при хората, които гледат главно Fox News. За съпоставяне, 61% от феновете на MSNBC считат тайните теории за погрешни.

Попитан за тези резултат, Гейтс съобщи, че ги намира за „ малко притеснителни “, само че добави, че за наслада те не са попречили на държавните управления по света и други групи да финансират основаването на ваксина за COVID-19.

Той обаче изрази известна угриженост, че антиваксърските настроения могат да забавят достигането на стаден имунитет, когато имунизацията бъде основана и публикувана измежду популацията.

„ Светът би трябвало да се сплоти в създаването на безвредни и ефикасни ваксини и да усили мащаба на производството, с цел да може те да стигнат до хората, които се нуждаят най-вече от тях, а не безусловно до тези, които могат да платят най-вече за тях “, разяснява Гейтс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР