Никога не съм искал нищо от това да се случи,

...
Никога не съм искал нищо от това да се случи,
Коментари Харесай

Орлин, подсъдим за смъртта на съпругата си Евгения: Не съм искал нищо от това да се случи

Никога не съм желал нищо от това да се случи, сподели в последната си дума пред съда Орлин Владимиров, обвиняем за убийството на брачната половинка си Евгения. Неговият татко, който е упрекнат за помагачество, помоли да бъде оневинен.

След като завършиха пледоариите на прокуратурата и юристите, петчленният правосъден състав се отдръпна на заседание. Присъдата се чака по-късно довечера, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Искам доживотна присъда без право на подмяна за килъра на щерка ми и бащата – помощник, който за мен е главният провинен. Той е знаел какво желае да направи синът му, подкрепил го е ", сподели пред съда Капка Чорбанова, майка на жертвата.

Бащата на Евгения съобщи, че в случай че един ден съдът реши, че това лице би трябвало да излезе на независимост, фамилията му ще бъде в заплаха. „ Ние, най-близките на Евгения считаме, че обективна присъда ще бъде този безсъвестен палач да няма в никакъв случай повече опция да бъде измежду нас. Искаме пожизнен затвор без право на подмяна ”, сподели пред съда той. 

Преди тях прокурор Иван Кучиев изиска пожизнен затвор за Орлин и сред 15 и 20 години затвор за татко му. Той съобщи, че от доказателствата по делото безспорно е открито, че Орлин е причинител на убийството. Прокурорът означи, че съседи са чули няколко писъка и чупене на предмети в деня, в който се счита, че дамата е била убита. Той добави, че съгласно направените експертизи Евгения е била удушена и е разбирала какво се случва, като гибелта ѝ е настъпила по изключително непосилен метод, което се разграничава от обясненията на подсъдимия.

По думите на Кучиев претекстът за убийството е ревнивост и следствията от възможен бракоразвод с жертвата, защото Орлин е открил, че тя има връзка с различен мъж.

Според Камен Михалков, юрист на Орлин, по тялото на Евгения и по това на клиента му не е имало следи от опозиция и от битка. По думите му от обвиняването излиза, че Пламен Владимиров е умел палач, а Орлин Владимиров е с стеснен разсъдък, което не е по този начин видно от характеристичните данни. Според него по време на делото не са били събирани доказателства, а са се създавали. Адвокатите на подсъдимите показват, че няма доказателства, че Орлин е желал помощ от татко си. Защитата изиска оправдателна присъда за Пламен Владимиров, тъй като няма доказателства за виновността му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР