Никога не съм бил по-разтревожен от пандемията, отколкото сега. Това заяви

...
Никога не съм бил по-разтревожен от пандемията, отколкото сега. Това заяви
Коментари Харесай

СЗО под тревога заради мнението за лекия Омикрон

Никога не съм бил по-разтревожен от пандемията, в сравнение с в този момент. Това съобщи специфичният делегат на СЗО за COVID-19 Давид Набаро във връзка бързото разпространяване на варианта Омикрон, съобщава " Ройтерс ".

Той акцентира, че темпото на разпространяване на новия вирусен вариант е " невиждано "  и това е сериозен проблем за целия свят.

Според него обстановката е извънредно тежка и може да се усложни през идващите седмици.

В Световната здравна организация разполагаме с задоволително информация, с цел да установим без подозрение, че разновидността Омикрон се популяризира доста бързо, като времето за удвояване на броя случаи е 2-3 дни, уточни Набаро.

" Притеснява ни, че хората считат Омикрон за лек. Дори и ако той предизвиква по-малко тежко заболяване, големият брой случаи още веднъж ще натовари здравната система ", предизвести специалистът от СЗО.

Не желая да го съпоставям с предходната година, за мен тази обстановка е невиждана, не знам какъв брой съществено ще бъде, само че в действителност приканвам всички да одобряват думите ми насериозно, настоя той.

Вчера екип учени от Университета в Хонконг разгласява проучване, разкриващо, че вариантът Омикрон се придвижва и умножава 70 пъти по-бързо в човешките бронхи, в сравнение с истинският вид и делта. Изследването демонстрира и че белодробната зараза, породена от новия вариант, е доста по-лека от тази от истинския вид, което може да е знак за по-леко протичане на заболяването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР