Нигерийска ученичка бе пребита до смърт и изгорена от съученици,

...
Нигерийска ученичка бе пребита до смърт и изгорена от съученици,
Коментари Харесай

Нигерийска ученичка бе пребита до смърт и изгорена от съученици

Нигерийска ученичка бе пребита до гибел и изгорена от съученици, които я упрекнаха в издание на " богохулни " изказвания в студентска група в " Whatsapp ", споделиха двама очевидци и полицията, съобщи Агенция Ройтерс.

Училището, ситуирано в най-северозападния щат Сокото на Нигерия, бе неотложно затворено след офанзивата.

Двама обвинени бяха задържани по отношение на убийството на момичето, което бе разпознато като Дебора Самюел, сподели представител на държавното командване. Ройтерс не съумя да се свърже със фамилията ѝ за коментар.

„ Има група в " WhatsApp ", която се употребява от учениците и едното момче, мохамеданин, написа ислямска обява. Дебора разкритикува обявата “, сподели един от очевидците, който отхвърли да бъде назван.

„ Тя сформира аудио, което съдържа богохулни мнения за Пророка на исляма и разгласява в групата, това провокира всичко. “

Нигерия е разграничена на най-вече християнски юг и най-вече мюсюлмански север.

„ Учениците принудително извадиха жертвата от стаята за сигурност, където тя беше скрита от учебните управляващи, убиха я и изгориха постройката “, сподели представителят на полицията Сануси Абубакар в изказване.

Охраната на учебното заведение и полицията се пробвали да спасят жертвата, само че не съумели.

„ Полицията е употребила сълзотворен газ върху учениците, по-късно е почнала да стреля в небето, с цел да ги разпръсне, само че те са се съпротивлявали “, сподели едно от момичетета.

Училището е затворено за неопределен срок.

Султанският съвет Сокото осъди „ нещастните събития, които доведоха до загубата на живота на ученичка “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР