Нигерийката Нгози Оконджо-Ивеала е новият генерален директор на Световната търговска

...
Нигерийката Нгози Оконджо-Ивеала е новият генерален директор на Световната търговска
Коментари Харесай

Нигерийката Нгози Оконджо-Ивеала е новият шеф на СТО

Нигерийката Нгози Оконджо-Ивеала е новият общоприет шеф на Световната комерсиална организация (СТО), осведоми Агенция Франс Прес.

Тя бе определена на специфична среща на организацията . Оконджо-Ивеала е първата африканка и първата жена , която оглавява комерсиалната организация.

" Членките на Световната комерсиална организация се съгласиха да назначат лекар Нгози Оконджо-Ивеала като идващия общоприет шеф ", оповестиха от СТО в известие. Допълва се, че някогашният финансов министър на Нигерия и чиновник на Световната банка ще заеме поста от 1 март.
 Жена за първи път отпред на СТО
Жена за първи път отпред на СТО

Нигерия Нгози Оконджо-Ивеала или Йо Мун Хе от Южна Корея

CNBC оповестява, че Оконджо-Ивеала влезе в историята като първата жена, оглавявала министерствата на финансите и външните работи на Нигерия. Също тя бе първата жена, която се кандидатира за началник на Световната банка, където тя работи в продължение на 25 година

През октомври нейната кандидатура за поста общоприет шеф на СТО бе подкрепена във всички географски райони с изключение не Съединени американски щати. Тогавашната администрация на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще поддържа претендента на Южна Корея. Но новият президент

Бразилецът през май 2020 година, че се отдръпва от поста през август, година преди края на мандата си.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР