Ние заявихме нашата стратегия много ясно – България е за

...
Ние заявихме нашата стратегия много ясно – България е за
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Отстраняването на Цацаров показва, че нашите усилия дават плод

Ние декларирахме нашата тактика доста ясно – България е за деескалация. Ние би трябвало да сме благонадежден член на НАТО и Европейски Съюз, както декларирахме преди доста години. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ България не нервира Русия. България има своя геополитически и народен интерес. Ако газът спре за България той ще спре за цяла Европа. Вярвам, че разсъдъкът ще надделее и няма да се стигне до подобен вид. Ние имаме и аварийни разновидности “, акцентира той.

„ Правителството беше изправено пред доста рецесии и енергийната е най-сериозна. Ние обаче можем да се оправим с тези провокации. Общините бяха минали на контракти ден напред, нашият проект е да минат още веднъж на остарелия режим, с цел да се понижат цените. Мораториумът ще остане в деяние толкоз, колкото е нужен “, съобщи той.

По думите му бюджет 2022 изпраща доста ясно обръщение – за сериозен стопански напредък. С него влагаме в инфраструктура и хора. Всички сме обединяване от една цел България да стане богата и просперираща страна, пшосочи Лорер.

"Термин "работещи небогати " няма, той не би трябвало да съществува в едно работещо общество. Трябва да се стремим към европейски равнища на нашата стопанска система. За да растем, би трябвало да влагаме ", уточни.

"Растежът през нововъведения води до икономическия напредък, при който хората стават по-богати. Демографската рецесия у нас е сериозна. Въпреки това посредством нововъведения може да се реализира напредък ", сподели още министърът на нововъведенията и растежа.

"България би трябвало да се промени и да употребява средствата си транспарантно. Трябва да се включат всички контролни механизми в страната. Средствата би трябвало да се влагат, с цел да носят и напредък ", изясни Лорер.

"Вярвам в диалогичността вместо в замерянето с камъни. Ние сме изпълнени с сила да върнем реда и законността. Вече се вижда и плодът на нашите старания по тази причина, а точно господин Цацаров към този момент не е началник на КПКОНПИ ", посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР