Ние за избори сме готови, страната не е готова“, категоричен

...
Ние за избори сме готови, страната не е готова“, категоричен
Коментари Харесай

Христо Иванов: В момента никой не може да ви каже изобщо накъде върви тази страна

„ Ние за избори сме подготвени, страната не е подготвена “, безапелационен бе съпредседателят на „ Демократична България “
Има всевъзможни опасности сега, в който някой реши да хвърли страната в следващ безпорядък и неопределеност. В момента никой не може да ви каже въобще накъде върви тази страна. И това се дължи на съответни хора от Има Такъв Народ, които взеха това решение без да изискат преди този момент някакво преразглеждане на обединението, просто да хвърлят страната през прозореца. Това се случи.

Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.

Той уточни, че предстоят съвещания на груповите органи на трите партии и по-късно ще се вземат дефинитивни решения.

„ Ние за избори сме подготвени, страната не е подготвена “, безапелационен бе Иванов.

На въпрос дали от Демократична България са подготвени да поддържат държавно управление на малцинството, той отговори по този начин

„ Това е въпрос също на деликатно разискване, тъй като какво значи държавно управление на малцинството в един парламент, в който има подобен набор от политически сили. При всички положения би трябвало да има някаква формула за търсене на поддръжка, с цел да не наподобява тя въпрос на някакви пазарлъци. Вие знаете, че ние постоянно сме били доста внимателни в тази политическа среда да се рискува с плаващи болшинства. Така че, принудени сме да обсъждаме и това, не по избор на премиера, нито на останалите политически сили в обединението, като се изключи Има Такъв Народ. Но първо би трябвало доста деликатно да се създаде формулата, по която това би могло да работи, с цел да забележим какъв брой време може да се случи такова държавно управление на малцинството “, разяснява Христо Иванов.

Според него не е допустимо образуването на нов кабинет в границите на този парламент.

„ Който счита, че има формула за нов кабинет, би трябвало да излезе и отговорно да го съобщи. Нов кабинет не е като да си купим нови обувки на пониженията. Става дума да се откри ясна формула за това какво законно ръководство и резултат на ръководство може да бъде дефинирано. Аз персонално не виждам такава формула, само че който приказва за такива неща, да бъде по този начин добър да поеме отговорност – да излезе от бункера и да поеме отговорност пред хората с ясна визия за това какво предлага “, безапелационен бе съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР