Ние възприемаме традициите като нещо изконно и съществено в живота

...
Ние възприемаме традициите като нещо изконно и съществено в живота
Коментари Харесай

9 семейни традиции, които все повече двойки захвърлят

Ние възприемаме традициите като нещо изконно и значително в живота ни, само че истината е, че традициите непрекъснато се трансформират – някои отмират, други се зараждат.

Кои са някои от остарелите фамилни обичаи, които все по-малко хора съблюдават? Отговор на този въпрос дават потребителите на Reddit.
1. Типичното предложение за брак


Освен че в днешно време все по-малко младежи се женят, предложенията също не всеки път са това, което бяха. Все повече двойки приказват намерено за възможен брак и до решението за женитба се стига по-скоро след откровена полемика, в сравнение с след обичайно предложение, в което бъдещия жених пада на едно коляно.

По този метод се заобикалят доста неловки обстановки, в това число и тя да откаже, тъй като не е подготвена.

„ Купих безценен пръстен на някогашната ми другарка, само че беше сребърен, а не златен. Бяхме дружно от 5 години, само че тя доста се ядоса, тъй като ѝ изглеждал на ниска цена. Каза ми много неприятни неща и по тази причина взех решение да скъсам с нея “, споделя един мъж за неговия крах.
2. Почерпката за новото жилище


Веднага щом си купите ново жилище, другари, родственици и сътрудници почват да ви питат по кое време ще го полеете, по кое време ще ги поканите, по кое време ще извършите ваучър... Ами в случай че въобще не ви е до празнуване, тъй като сега сте доста зле с парите, а в гостната ви има единствено един матрак и два стола?

„ Хората би трябвало да схванат, че в подобен миг нямаш време за посетители и купони. Много хора в днешно време теглят заеми, с цел да си купят жилище, по тази причина пестят пари и няма по какъв начин да почерпят всички. “
3. Шаферките и шаферите на сватбата


„ Не желая приятелите ми да се усещат задължени да облекат или да купят избран тоалет за сватбата ми. Ако двойката желае да има шаферки и шафери на сватбата си, тя би трябвало да провежда всичко, да наеми подобаващи тоалети и да ги заплати. “

Точно тъй като това е непотребен разход, който нормално се поема от младоженците, доста двойки избират да няма шаферки на сватбата.
4. Да имат деца незабавно след сватбата


Ако една двойка е отдавна дружно и изключително пък в случай че към този момент са минали под венчилото, родственици и другари стартират да ги питат по кое време ще имат деца. Най-много сходни нетактични въпроси отнасят дамите.

„ Решихме да имаме дете 3 години откакто заживяхме дружно. Накрая ни беше писнало да слушаме по какъв начин това не е обикновено, по какъв начин би трябвало да имаме деца, по какъв начин не е хубаво да сме единствено двамата. А ние просто чакахме брачната половинка ми да се дипломира и тогава да създадем семейство. Някои хора са доста нетактични. “

Има женени двойки, които отсрочват появяването на детето поради финансови проблеми, други двойки не могат да имат деца, а трети просто не виждат децата като приоритет сега. В последна сметка това е тяхно решение, а останалите би трябвало да престанат да се бъркат в непознатите работи.
5. Да поканиш всички родственици на сватбата


След един избран миг другари и родственици стартират да те питат по кое време ще се дамите, тъй като на тях им се ходело на женитба... Ами дано им се върви! Днешните сватби стават все по-скъпи, а по хипотеза се допуска, че би трябвало да поканиш всичките си родственици и другари, другояче някой ще се обиди.

Все повече двойки обаче избират да имат скромна женитба в най-тесен кръг и по-късно да похарчат парите за дълго странствуване или да ги спестят за общото им жилище.
6. Носенето на халки


Халките са знаците на брака, само че от ден на ден двойки не носят халки след сватбата. Причините може да са разнообразни – работата им не разрешава да носят халки, не са им комфортни, тормозят се, че могат да ги изгубят...

„ Изобщо не сме носили халките след сватбата. Общо взето ги купихме поради роднините ни. За нас доверието е по-важно от някакъв метал към пръста ти. “

И до момента в който свалянето на халката преди е било значим жест, през днешния ден даже на таблоидите им е писнало да пишат коя омъжена дама се е появила без халка.
7. Показването на бебето скоро след раждането


При изписването на едно бебе постоянно се събират доста другари и родственици, а по-късно всеки възнамерява визитата си при младите родители.

Много хора обаче не се замислят, че тъкмо през първия месец на майката надали е до това да посреща посетител след посетител. Лекарите също споделят, че е по-добре фамилните визити да се отсрочат през първите три месеца, тъй като имунната система на бебето е още слаба и то елементарно може да се разболее.
8. Празнуването и помненето на всяка значима дата


„ Забравих датата на годишнината от сватбата ни съвсем незабавно и първата година забравих да купя подарък на жена си. Тя беше малко смутена, само че 6 години по-късно и на нея ѝ се случва да я не помни. Общо взето се сещаме единствено когато роднините ни се обадят да ни поздравят. “

Тази нова „ традиция “ ни се коства доста комфортна за всички мъже, а?
9. Това да подслониш роднините си, в случай че ще идват в града


„ Когато си купих дребен апартамент, внезапно се появи голяма камара от родственици, които желаеха да живеят при мен „ за малко “. След това със брачна половинка ми си купихме 3-стаен апартамент, тъй като не можехме да живеем с бебето в оня дребен апартамент и изникващите ми родственици. Решихме да дадем дребния апартамент чартърен, с цел да плащаме вноските за новото ни жилище. В резултат на което роднините ми се разсърдиха и споделиха, че сме стиснати егоисти. “

Когато домът ти е организиран, няма проблем да приемаш посетители, само че някои родственици и другари могат да бъдат доста нахални и това „ за малко “ се трансформира в години. Някога хората може и да са търпели такива използвачи, само че в днешно време е напълно подходящо да кажеш в прав текст, че това „ за малко “ може да е единствено седмица-две, до момента в който „ гостът “ си откри уместно жилище.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР