Ние трябва да проведем референдум за обединение с Албания, това

...
Ние трябва да проведем референдум за обединение с Албания, това
Коментари Харесай

Експремиер на Косово: Да проведем референдум за обединение с Албания

Ние би трябвало да проведем референдум за обединяване с Албания, това е споделил някогашният министър председател на Косово Рамуш Харадинай, написа сръбският в. Ало!.

Представяйки предизборната стратегия на водения от Алианс за бъдещето на Косово, министър-председателят в Прищина (2017 – 2019 г.) е декларирал, че при възможен триумф на препоръчаното от него допитване най-младата балканска страна би могла да влезе в Европейския съюз и НАТО.

"Ние не можем да чакаме, до момента в който Брюксел убеди петте членки на Европейски Съюз (Гърция, Кипър, Испания, Румъния и Словакия) да признаят нашата държавност. Ние не можем да чакаме Китай и Русия да вдигнат ветото си в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Ето за какво аз предлагам да проведем референдум за обединяване с Албания. Ако резултатите от него са позитивни, ние, като жители на Република Албания, ще получим интернационално самопризнание ", е споделил още той.

Президентът на Косово Вьоса Османи е насрочил следващите изключителни избори за Народното събрание за 14 февруари. От оповестяването на независимостта (17 февруари 2008 г.) нито едно държавно управление на някогашната провинция на Сърбия не е изкарвало цялостния си четиригодишен мандат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР