“Ние трябва да отстояваме националните си интереси! В рамките на

...
“Ние трябва да отстояваме националните си интереси! В рамките на
Коментари Харесай

Васил Божков: Няма да позволим някой да върви срещу България


“Ние би трябвало да отстояваме националните си ползи! В рамките на съюзите, в които членуваме, ние би трябвало да си изпълняваме уговорките, само че няма съюз, в който да членуваш, а нещо да опонира на националните ни ползи.” Това съобщи идеологът на партия „ Българско лято” Васил Божков, по време на разискване с специалисти на програмата на партията в бранш външна политика.

Божков обърна категорично внимание на връзките ни със Северна Македония, която назова „ малко странна държава”, а въпросите към името ѝ – „ малко странни понятия”.

„ Нашата политика би трябвало да е - една националност в две страни. Те са самостоятелна страна, само че те не могат да избягат от общата ни история, която в действителност до напълно скоро е била обща” сподели Божков. Той образува и третата тенденция, в която ще се движи българската външна политика:

„ В чужбина живеят доста българи, ние би трябвало да се грижим и за тях”.

Той образува две посоки. Едното към българите, емигрирали или останали отвън рамките на страната преди епохи – в Молдова, Украйна, банатските и сънародниците ни в откъснатите през XX век Западни околности. Второто е към българската диаспора по света, формирана в по-нови времена.

„ Трябва да се грижим за тях, да ги привличаме, да им предоставяме условия да се връщат, да получат български паспорти, в случай че желаят. Завръщането им ще помогне и за демографията”, разгласи идеологът на „ Българско лято” и заключи:

„ Не е комплицирано, би трябвало да бъде последователно”.

Васил Божков и претендентите в листите на бюлетина №14 в бюлетината наподобяват все по-сигурни национални избраници. Въпреки че съществени социологически организации не престават да се вършат, че не виждат техните кандидатури, самостоятелни изследвания и анкети демонстрират, че е много евентуално влизането им в бъдещия парламент.

Запис от срещата може да видите тук:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР