Ние сме това, което ядем!“ Истината, предадена ни от бащата

...
Ние сме това, което ядем!“ Истината, предадена ни от бащата
Коментари Харесай

Ние сме това, което ядем! Начинът, по който се храним показва как мислим за здравето си

„ Ние сме това, което ядем! “ Истината, предадена ни от бащата на медицината Хипократ, е изключително съответстваща и през днешния ден – 25 века по-късно. Отношението ни към храната и храненето, демонстрира отношението ни към личното ни здраве.

Правилното действие освен на стомаха, само че и на всички органи в корема ни, е значимо за цялостното положение на тялото. Неслучайно в древността лекарите са се наричали целители, тъй като при всяко заболяване, са търсили първопричината, разглеждайки организма като едно цяло. Много постоянно те започвали да лекуват от корема – мястото, от което стартира животът на всеки човек. Помагайки на хората, те знаели, че главните здравословни проблеми се свързват с коремните органи.

„ Всеки човешки живот стартира от корема на майката. Това ни подсказва, че в случай че желаеме да живеем добре, би трябвало да пазим корема си здрав “, споделя Д-р Алексей Грашин. От вътрешните органи потеглят нервни окончания към гръбначния дирек. Затова доста постоянно освобождението на напрежението в мускулите в коремната област и гърба, води до разпределяне на напрежението и върху гръбнака.

Защо не е хубаво да вършим усуквания на гръбнака и разтривки в региона на кръста – слушаме в третия епизод на „ Шифърът на тялото “.

С Д-р Алексей Грашин беседва Лалка Златанова. Преводът в студиото на Дарик е на Виктория Цуркан.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР