Ние сме това, което ядем, е казал Хипократ преди много,

...
Ние сме това, което ядем, е казал Хипократ преди много,
Коментари Харесай

Ние сме това, което ядем

Ние сме това, което ядем, е споделил Хипократ преди доста, доста години. Но оттогава до момента съвсем нищо не се е трансформирало. Всъщност, храната се е трансформирала напълно, само че не и фактът, че тя въздейства директно на метода, по който изглеждаме и се усещаме.

За връзката сред положителната храна, здравето и положителното въодушевление се приказва от дълго време, и ние не слагаме под подозрение нейното битие. Да, сигурно има хора с наднормено тегло, които ни наподобяват щастливи, само че няма по какъв начин да сме изцяло задоволени от живота, в случай че не даваме най-хубавото на тялото си . Най-малкото - ще имаме скрупули на съвестта за следващото провинение с junk food.

А мнозина, които си вършат изцяло целеустремен опит, като трансформират метода си на хранене и придвижване, са безапелационни, че положителната храна води до положително въодушевление .
 Снимка 413426

Редица проучвания водят до извода, че в случай че консумираме повече риба, плодове, алено месо и пълнозърнести храни, опцията за депресивни положение е доста по-ниска, в сравнение с в случай че сме фенове на хамбургерите, пиците и всички храни, минали продължителна термична обработка. Тази взаимозависимост е по-честа при дамите.

Според Фелис Джака - една тъжна жена, решена да промени метода на хранене и живота си, трансформирала се в началник на катедрата Food and Mood Centre в университета Дикин в Австралия, здравословните хранителни режими понижават шанса от депресивни положения с към 30% , написа Guardian.
 Снимка 413428

Именно във връзката сред храна и настроението тя намира и отговор на въпроса за какво депресията е една от най-разпространените заболявания на модерното общество . Разбира се, има доста измерения на здравословното хранене и те не са свързани с несъмнено отнемане, даже в противен случай (освен в случай че не приказваме за junk food, схваща се).
 Храненето, пробиотиците, въглехидратите и по какъв начин храните въздействат на мозъка ни
Как храната въздейства на мозъка ни

Енергия за тялото и за мозъка

Рибата и сиренето са едни от храните, които се предлага да участват постоянно в менюто на хора, които не могат да се похвалят с изключително положително въодушевление.

Захарта, към която постоянно посягаме, когато сме депресирани, би трябвало да консумираме единствено в възможни количества, тъй като когато прекалим, несъмнено не ни носи благополучие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР