Ние сме нетърпеливи да научим повече за чудесата на животинския

...
Ние сме нетърпеливи да научим повече за чудесата на животинския
Коментари Харесай

16 факти за животни, от които ще се останите потресени

Ние сме нетърпеливи да научим повече за чудесата на животинския свят и се надяваме, че откритите от нас обстоятелства ще ви завладеят толкоз, колкото и ние.

1. Някои зоологически градини издават такива очила на посетителите. Те са нужни, с цел да имитират непряк взор и да не провокират враждебни горили.

Тези примати възприемат директния взор като опасност. През 2007 година горилата Бокито избяга от зоопарка в Ротердам и атакува клиент, който я гледаше в очите.

2. Хермелин постоянно ловува плячка, няколко пъти по-голяма от себе си, и е в положение да яде всекидневно количество храна, равна на четвърт от телесното му тегло

 

3. Нототеновидните риби живеят във водите на Антарктида, толкоз студени, че елементарните риби не могат да живеят в такива условия

Те се оправят със смъртоносна хипотермия с помощта на антифриз протеин, който предотвратява образуването на ледени кристали в кръвта.

4. Арктическите зайци са най-големите зайци в Северна Америка и имат прекомерно къси уши по отношение на размера на тялото си.

Използвайки тези уши, те понижават отделянето на скъпа топлота, с цел да оцелеят в сурови условия.

5. Калните джъмпери са риби, които при отлив получават храната си в калта и даже могат да се катерят по дървета

6. Планинските гъски са в положение да се изкачат до големи височини, които могат да доближат към 6500 m

В същото време птиците управляват телесната си температура и, в случай че е належащо, могат да трансформират химичния състав на кръвта, с цел да оцелеят в заледяване и на тъничък въздух.

7. Изследователи от Япония откриват, че очите на китовите акули са покрити със зъби

И те знаят по какъв начин да нарисуват очите си надълбоко в гнездата, а очните им ябълки покриват към 3 хиляди дребни зъба.

8. Но се оказва, че белите акули могат да ви привлекат благодарение на дет метъл музика и чифт подводни високоговорители

9. Белокоремен бързият е в положение да остане във въздуха повече от шест месеца без кацане.

10. Призрачните раци употребяват зъби в стомаха си, с цел да ръмжат и да плашат враговете

11. Друга мистерия: мъховите топки мигрират през Арктика; те се движат от някаква незнайна външна мощ

 Четиригодишно наблюдаване сподели, че междинната дълготрайност на придвижване на такива топки е към 2,5 см дневно. И те се движат с избрана скорост в една посока. Защо и какво ги движи, към момента е незнайно.

12. Оказва се, че патиците обичат да сърфират. И го вършат, с цел да уловят повече ракообразни.

13. Това е индийски речен делфин или сусук. Той е съвсем кьорав и се ориентира в космоса с помощта на ехолокацията

14. Замисляли ли сте се за какво крокодилските зъби са толкоз бели? Сменят ги до 50 пъти в живота

15. Това създание на Lovecraft е известно като Ophiura и се е появило преди към 500 милиона години.

Ophiura, или змийска опашка, може да доближи размери над 1 m в диаметър и всяко от нейните „ рамена “ има личен гръбнак.

16. Утконосът удря джакпота за странности в животинското царство

Има рогови отровни шпори. Този тип животни няма стомах; храната от хранопровода незабавно попада в червата. В клюна си има зъби, както и торбички, където животното крие храна, като хамстер. Утконосът е бозайник, само че се излюпва от яйце. Под водата зрението, миризмата и слуха му са безполезни, тъй че кожата на клюна е снабдена с чувствителни кафези, които обезпечават на утконоса способността да електрорецептира. Веднъж в годината платипусите минават в къс хибернация (7-10 дни).

Смятате ли, че описаните нагоре функционалности носят на притежателите си повече изгода, в сравнение с щета? И в случай че беше допустимо да изберете коя линия или разновидност бихте си определили?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР