Ние сме експертна комисия по исторически въпроси, която не би

...
Ние сме експертна комисия по исторически въпроси, която не би
Коментари Харесай

Гоце Делчев бил македонец в регионален и българин в национален смисъл

 Ние сме експертна комисия по исторически въпроси, която не би трябвало да се въздейства от политическите фактори на страните. 10 месеца Комисията със Северна Македония е блокирана. Това сподели доцент Наум Кайчев по БТВ.

Представя се розово, че всичко е наред с комисията. Вчера досегашният външен министър сподели видите ли, че взаимната комисия е прецизирала средновековието и ранно-османския интервал. А това не е правилно.

Гоце Делчев е македонец в районен смисъл и българин в народен смисъл. Самите изяви на Гоце Делчев са повече от ясни. Дари да се спре Северна Македония по пътя към Европейски Съюз, отговорът на този въпрос се крие в рамковото съглашение. Премиерът Зоран Заев изрече положително обръщение, само че това от което се багра, е че има други сили, които не са заинтригувани от това съглашение.

Има сътрудници от Комисията, които изкривяват действителността. Те споделят, че всичко е розово, че са доброжелателни, а действителността е напълно друга. В края на юли сме писали писмо и нямаме от тях отговор, което контрастира с държанието в общественото пространство.

10 месеца ние не сме подписали протокол от срещата ни. Ние преглеждаме учебниците за главното и приблизително учебно заведение. Идеята е нашите рекомендации да стигнат до наличието на учебниците. По време на преговорния развой към Европейски Съюз няма да има смяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР