Ние ще сложим край на варварския обичай обрязване, този "лозунг"

...
Ние ще сложим край на варварския обичай обрязване, този "лозунг"
Коментари Харесай

Израелска партия се обяви срещу варварското обрязване

Ние ще сложим завършек на варварския бит обрязване, този "лозунг " се е появил в страната на консервативна партия Наш дом Израел (НДИ) във Фейсбук.

"Трябва да сложим завършек на облагите на моелите (човек, който прави премахването на крайната плът съгласно традициите в юдаизма). Вие ще поведем битка за премахването на този нечовечен обред ", се е посочвало още в страницата на консервативната политическа групировка в най-популярната обществена мрежа.

От НДИ са декларирали, че акаунтът на партията във Фейсбук е станала жертва на хакерска офанзива. "Ние се придържаме строго към хилядолетните обичаи на нашите религия и народ. Съобщението за битката против обрязването е подправена вест ", се е посочвало в известието на НДИ, представено от израелската редакция на нюзру.

Информацията за офанзивата е пристигнала на фона на предстоящите на 17 септември предварителни парламентарни избори в еврейската страна. До изключителния избор за Кнексет се е стигнало откакто лидерът на НДИ – някогашният боен министър Авигдор Либерман бе подал оставка при започване на годината. След изборите през април министър председателят Бенямин Нетаняху не е получил нужните минимум 61 места от 120-те гласове в Народното събрание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР