Ние ще подкрепим само решение за Украйна, което включва в

...
Ние ще подкрепим само решение за Украйна, което включва в
Коментари Харесай

ДБ ще подкрепят само решение с военна помощ за Украйна


Ние ще подкрепим единствено решение за Украйна, което включва в себе си категорично посочването на военна помощ – военно-техническа, отбранителна. Това разгласи от трибуната на Народното събрание съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

В сряда депутатите от парламентарната комисия по външна политика одобриха проекторешението на „ Продължаваме Промяната “, в което е записано, че Народното събрание дава мандат на държавното управление да разиска и приложи пакет от ограничения, свързани с войната в Украйна, една от които е оказване на помощ на Украйна – филантропична, финансова и техническа за защитни цели съгласно потребностите на Украйна и съгласно опциите на България, напомня Българска телеграфна агенция.

От Демократична България желаят текстът да бъде уточнен и няма да разрешат тематиката да бъде „ заметена под килима “, като за задачата ще упорстват за съвещание на съдружния съвет. „ Става дума за установяване на това какво ръководство имаме – дали имаме ръководство на страха и на снишаването, или ръководство, което схваща новата ера, в която се оказахме не по наш избор, а по желание на Путин “, акцентира Христо Иванов.

Той беше безапелационен, че Демократична България отхвърля да бъде „ част от политика, която „ смалява “ България “ – по коментара на външната министърка Теодора Генчовска (ИТН) пред украинския ѝ сътрудник Дмитро Кулеба, че „ България е дребна страна “.

„ Българският народен интерес изисква не мир, който да настъпи вследствие на сполучливата експанзия на Русия, тъй като в този мир ще има един лист от страни, които да са последващи обекти на съветска експанзия по един или различен метод. Уплашена, оповестила се сама себе си за дребна и слаба, България ще бъде високо в този лист “, съобщи още Иванов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР